Hlavní obsah

Nové Defendery slouží místo novinářům Červenému kříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Land Rover byla kvůli koronaviru nucena zrušit mezinárodní novinářskou prezentaci nového Defenderu. V rámci dlouhotrvajícího partnerství auta určená novinářům poskytla Červenému kříži pro pomoc ve Velké Británii.

Foto: Marek Bednář, Frankfurt, Novinky

Land Rover Defender na autosalonu ve Frankfurtu

Článek

Rušení a zavírání všeho možného od restaurací a obchodů po obrovské výrobní závody automobilek má společného jmenovatele - nový koronavirus. Z důvodu pandemie se obvykle nekonají ani prezentace nových aut pro novináře; proto jsme například novou Octavii vyzkoušeli v Česku místo na Krétě.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Prezentace nového Land Roveru Defender byla zrušena zcela. Ovšem místo toho, aby auta určená pro novináře stála ladem a čekala, až se pandemie přežene, pomáhají tam, kde je to potřeba. Jezdí ve službách Červeného kříže ve Velké Británii.

Uvedl to mluvčí Land Roveru Richard Agnew na Twitteru. Není to náhodný akt dobročinnosti ze strany britského výrobce. V roce 1954 automobilka Land Rover darovala jeden kus Series I - tehdy se ještě nejmenoval Defender - britskému Červenému kříži, který ho použil v Dubaji jako mobilní lékárnu.

Od té doby spolu Land Rover a Červený kříž spolupracují na všemožných charitativních akcích. V roce 2008, když automobilka slavila 60 let, darovala organizaci 60 Defenderů. Pomoc v boji s čínským koronavirem je „jen” nejnovější kapitolou téhle knihy. A samozřejmě tak trochu i reklamou na nový Defender.

Foto: Land Rover

Land Rover Series I

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám