Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia Combi už jezdí po Česku, máme fotografie

Novinky, Martin Žemlička

Škoda Auto s velkou slávou představila tento týden octavii v karosářské verzi liftback, na českých silnicích si už lze prohlédnout i praktičtější verzi kombi. Redaktor Novinek ji potkal ve čtvrtek dopoledne na rychlostní silnici nedaleko Mladé Boleslavi.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Combi (2013)

Článek

Škoda začne Octavii třetí generace prodávat nejprve v karosářské verzi liftback (od února 2013), praktičtější kombi přijde na trh později, pravděpodobně až v druhé polovině příštího roku. Bez zajímavosti není, že světová premiéra obou karosářských verzí proběhne vůbec poprvé na jednom místě - v březnu na ženevském autosalonu.

Testovací prototyp, zachycený na našich fotografiích, má maskování světel či znaku na víku působící dojmem druhé generace. Zadní světla však budou mít podobný vzhled jako u aktuálně představeného liftbacku (přední maska bude zcela totožná), na zadní části maskovaného kombi si lze všimnout mnohem prudšího sklonu zadního sloupku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia (2012)

Technika verze kombi vychází z již představené karosářské verze; kromě jiné, o dost praktičtější zádě jde tedy o stejné auto. Vzhledem k razantnímu zvětšení karoserie u liftbacku lze to samé čekat i u kombi.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Combi (2013).

Octavia citelně narostla do délky a do šířky: nový model je o 90 mm delší a o 45 mm širší. Rozvor náprav je větší dokonce o 100 mm. Na délku nová Octavia měří 4659 mm, a rozměrově se tak velmi přiblížila modelům střední třídy. Zavazadlový prostor narostl u liftbacku na 590 litrů, u kombi jeho velikost přesáhne 600 litrů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia (2012)

Základní motorizací pro Octavii třetí generace je přeplňovaná dvanáctistovka TSI s výkonem 63 kW (86 k). V nabídce bude celkem sedm motorů (63 až 132 kW), tři vznětové a čtyři zážehové. Nasazení stejných motorizací se dá předpokládat rovněž u kombi. V nabídce budou i verze s pohonem 4x4 a sportovně laděné RS.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Combi (2013) Všimněte si zdvojených koncovek výfuku, nejspíš půjde o verzi s výkonným motorem.

Octavia je nejprodávanějším modelem značky Škoda. Loni jich automobilka vyrobila 402 500 kusů, což bylo 45 procent její celkové produkce. Octavie se vyrábí nejen v České republice, ale i v Číně, Indii a Rusku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Combi (2013).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám