Hlavní obsah

Nová Škoda Fabia má být i ve třídveřové verzi

– PRAHA
Novinky, ČTK, Andrej Poliak

Po britském magazínu AutoExpress přináší nejnovější informace o nástupci populárního vozu Škoda Fabia i český týdeník Ekonom. Následník je údajně již v "technické přípravě výroby." Kromě pětidvéřového hatchbacku, praktické verze kombi by se novinka měla vyrábět i ve sportovním třídveřovém provedení. Automobilka v současné modelové nabídce tuto karosářskou verzi nenabízí.

Článek

Týdeník píše, že vývoj vozu byl prakticky dokončen, prototypy prošly zkouškami a zbývá už jen doladit některé věci. Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto podle týdeníku také výrazně pokročila s přípravou nástupce Superbu. Dodavatelé očekávají, že výběrová řízení na sestavy a díly pro tento model vyhlásí automobilka již letos na podzim.

.: ANKETA
Koupili byste si Škodu Fabia ve třídveřovém provedení?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Novinka se bude vyznačovat dravější a nižší siluetou. Design má být o poznání svébytnější a odvážnější, než tomu bylo doposud, psal AutoExpress v červnu. [celá zpráva] Týdeník tyto informace potvrzuje.

Příští rok na autosalónu v Ženevě chce Škoda Auto představit novou modelovou řadu na základě studie Roomster. V Brně pak oznámila, že do konce letošního roku padne rozhodnutí, zda se sériové podoby dočká i studie Yeti. [celá zpráva]

Anketa

Koupili byste si Škodu Fabia ve třídveřovém provedení?
Ano
43 %
Ne
57 %
Celkem hlasovalo 6092 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám