Hlavní obsah

Nová Kia Sorento příjíždí i jako plug-in hybrid

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaná „zelená“ verze nového SUV Kia Sorento se představuje. Jihokorejská automobilka definitivně odhalila technologie, kterou v sobě novinka skrývá.

Foto: Kia

Kia Sorento PHEV

Článek

Nová Kia Sorento pochopitelně mimo elektrifikovaného pohonu nabídne i konvenční spalovací motory, ale čím dál důležitější je i plug-in hybridní verze auta. Na detaily okolo PHEV verze jsme čekali dlouho, ale nyní se Kia definitivně rozhodla vyjít s pravdou na světlo.

Kia Stinger prošla modernizací, vlajková loď nabídne útulnější interiér

AutoMoto

Auto bude v „zelené“ specifikaci pohánět benzinový čtyřválcový motor 1,6 T-GDI s turbodmychadlem a výkonem solidních 132 kW (180 k) a 265 Nm. K němu pak Kia připojila i elektrický agregát dosahující výkonu 67 kW a 304 Nm. S bateriemi o kapacitě 13,8 kWh. Poháněná budou všechna čtyři kola skrze automatickou šestistupňovou převodovku.

Foto: Kia

Kia Sorento s plug-in hybridní technologií.

Sorento PHEV je nejsilnější verzí v rámci modelové řady. Systémový výkon činí 265 koní a točivý moment 350 Nm. Velkou výhodou novinky bude podle výrobce i prostornost. Díky nové platformě, na které je auto postaveno a kde jsou baterie v podlaze pod sedadlem řidiče, se bude SUV prodávat i ve verzi PHEV jako sedmimístné nebo pětimístné auto.

Kia představuje nové Sorento

Autosalon Ženeva

Prostor uvnitř bude snadno modulovatelný a při sklopení obou řad sedadel u sedmimístné varianty dostane řidič k dispozici zavazadlový prostor o velikost 809 litrů.

Model se v České republice začne prodávat už na začátku roku 2021, verze se spalovacím motorem budou v autosalonech ještě dříve.

Reklama

Související články

Kia poodhalila nový crossover Sonet

Společnost Kia Motors India poprvé částečně ukázala, jak bude vypadat kompaktní SUV nesoucí název Sonet. Bude se jednat o druhý „globální“ vůz, který bude...

Výběr článků

Načítám