Hlavní obsah

Nissan znovu odkládá start prodejů elektromobilu Ariya, na vině mají být čipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský Nissan má znovu problémy s výrobou nového elektrického SUV Ariya. Původně se měl k zákazníkům dostat už v polovině loňského roku, ale ani nyní jej automobilka není schopná vyrábět. Za problémy stojí nedostatek čipů.

Foto: Nissan

Nissan Ariya

Článek

Problémy s výrobou kvůli váznoucím dodávkám polovodičů i dalších dílů. Tak vypadá obraz současného automobilového průmyslu, který silně ovlivnila pandemie koronaviru a válka na Ukrajině - a z nich pramenící nedostatek některých dílů, především čipů a kabelových svazků. Těmto trablům se nevyhnul ani japonský Nissan.

Nissan bude v Evropě od příštího roku uvádět jen elektrifikované vozy

AutoMoto

Automobilka má totiž stále velký problém s produkcí a distribucí svého nového a dlouho očekávaného elektrického SUV Ariya. Jak píše web Automotive News, Nissan znovu oficiálně odložil vstup na celosvětový trh. Za problémy prý stojí jak nedostatek čipů, tak narušení dodavatelského řetězce.

Foto: Nissan

Nissan Ariya

V současné době je prodejní premiéra stanovena na 12. května letošního roku v Japonsku. Původně měl přitom vůz dorazit už v polovině loňského roku. Podle nových prognóz by se mohly první exempláře druhého elektromobilu Nissan dostat k zákazníkům v Evropě v polovině letošního roku. V USA mají prodeje začít na podzim.

Reklama

Související články

Nissan Qashqai dostal nový hybridní pohon

Japonský Nissan pro svůj oblíbený crossover Qashqai uvádí zcela nový motor. Drží se přitom trendu elektrifikace a přichází s hybridní jednotkou nabízející...

Výběr článků

Načítám