Hlavní obsah

Nissan představil elektrickou obytnou dodávku určenou na zimní expedice

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan odhalila nový koncept. Jedná se o obytnou dodávku na elektřinu, která se inspirovala v zimním cestování a expedicích. Přináší vylepšení terénních vlastností, řízení i kabiny.

Nissan představil elektrickou obytnou dodávku určenou na zimní expediceVideo: Nissan

 
Článek

Studie stojí na dodávce e-NV200 a nese příhodný název Winter Camper, který sám o sobě vypovídá, k čemu obytný automobil bude sloužit. Dodávka byla vylepšena pro lepší manévrovatelnost a dostupnost v terénu, vozidlo má proto například prémiové off-road pneumatiky, větší světlou výšku a dvojici silných reflektorů pro co nejlepší viditelnost i v silné vánici či dokonce sněžné bouři.

Nový Nissan Qashqai ukazuje interiér

AutoMoto

Zevnějšek nově zdobí robustnější přední i zadní blatníky, dveře i boční lišty jsou kryté pro maximální ochranu. Uvnitř je umístěna integrovaná kuchyně s lednicí, skládací postele, únikům tepla brání izolované sklo.

Dodávku napájí stejná 40 kWh baterie jako běžné e-NV200 Combi, která se dokáže nabít na 80 % kapacity za 40 až 60 minut. Elektromotor má maximální výkon 107 koňských sil a dojezd je stanoven na 198 až 299 kilometrů podle stylu jízdy a použití režimů jako Eco.

Nissan představuje Note ve třetí generaci, spalovací motor má jen jako generátor

AutoMoto

Zimní obytný vůz je prozatím pouze vizí designérů Nissanu čili není nijak pravděpodobné, že by se mohl vyrábět pro běžný prodej. Každopádně je ale Winter Camper na podvozku modelu e-NV200 jasným důkazem toho, že lze s praktické elektrické dodávky vykouzlit něco zábavného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám