Hlavní obsah

Neprodávanějším motocyklem na světě je Honda Super Cub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocykly Honda mají další prvenství - model Super Cub se stal nejprodávanějším na světě. Od roku 1958, kdy se začal vyrábět, se prodalo 50 milionů těchto malých skůtrů. Jejich nesilnějším odbytištěm je Asie.

Článek

Honda Super Cub byla ve své době převratným motocyklem. Dá se říci, že to, co dokázal Ford s modelem T v automobilech, je to samé v případě Super Cub na dvou kolech. V roce 1958 se po dlouhé éře dvoudobých motorů náhle objevil čtyřtakt v klasickém skůtrovém rámu. Prodejní rekordy však Super Cub trhal již několik let po začátku výroby rekordy. Dva roky po nástupu se dokonce stalo, že motocykl v Japonsku pozřel 70 % celého japonského trhu s motocykly.

Nejvíce je dodnes oceňována jednoduchost motocyklu a jeho výdrž. Také zde byly poprvé použity takové dnes už tradiční prvky - chrániče nohou před nečistotami či třístupňová odstředivá spojka. 

Po letech výroby v Japonsku je na trhu opět další generace, jenž se od té první liší jen málo. Samozřejmě, že motor je dokonalejší, má větší výkon a splňuje ekologické předpisy, ale klasický páteřový rám a vzhled zůstaly zachovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám