Hlavní obsah

Některé Seaty, Škody a Volkswageny budou svolány do servisu kvůli vstřikovačům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky Škoda, Seat a Volkswagen budou svolávat do servisu některé vozy s motory TSI kvůli netěsným vstřikovačům, které mohou znamenat zhoršené emise. Celkem se to týká necelých 10 tisíc aut, v Česku téměř čtyř stovek aut.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tříválec 1,0 TSI pod kapotou Škody Kamiq (Ilustrační foto)

Článek

Dohromady 9192 vozů značek Škoda, Seat a Volkswagen bude pozváno do servisu kvůli netěsnosti vstřikovačů, které do válců můžou propouštět nesprávné množství paliva. To by se mohlo negativně odrazit v emisích při jízdě vozidla.

Informuje o tom web Svolávačky.cz a Novinkám to potvrdili zástupci automobilek. Problém se v České republice týká 337 škodovek, 34 volkswagenů, 13 seatů a tří užitkových volkswagenů, celkem tedy 387 aut. Všechna mají benzínové motory a byla vyrobena v letech 2018–2020.

Test Volkswagenu T-Cross 1,0 TSI: Nutná součást portfolia

AutoMoto

„U dotčených vozů se mohlo stát, že kvůli výrobní odchylce u dodavatele byly do produkce motorů v ojedinělých případech zařazeny vstřikovací ventily, jejichž mezní hodnoty netěsnosti přesahují výrobní toleranci. To může vést k překročení mezních hodnot emisí,” píše Jan Klíma z firmy Porsche Česká republika, která k nám dováží zahraniční značky koncernu VW. Problém se podle něj týká tří- a čtyřválcových motorů TSI.

Základní benzin, nebo raději diesel? Dvojtest Škody Kamiq

AutoMoto

Pavel Jína ze Škody nabízí drobné upřesnění: „Po odstavení vozidla může proniknout do spalovacího prostoru nepatrné množství nespáleného paliva a v důsledku toho nemusí být zcela zajištěny požadavky na mezní hodnoty emisí v následném jízdním cyklu. U těchto vozů musí být namontovány odpovídající vstřikovací ventily.”

Majitelé dotčených vozů budou kontaktováni písemně a pozváni do servisu. Oprava je samozřejmě bezplatná a měla by trvat přibližně dvě a půl hodiny.

Reklama

Související články

Škoda Auto má nového šéfa, dorazí z Afriky

Novým předsedou představenstva Škody Auto byl v pondělí zvolen Thomas Schäfer, vedení se ujímá s okamžitou platností. Schäfer dosud vedl jihoafrickou součást...

Výběr článků

Načítám