Hlavní obsah

Nejvýkonnější SUV je za rohem. Aston Martin poutá na ostrou verzi DBX

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská luxusní automobilka postupně odhaluje dosud nepojmenovanou vrcholnou variantu svého SUV. Aston Martin DBX má být v této verzi podle automobilky nejvýkonnějším luxusním SUV na trhu.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBX v nejvýkonnější verzi

Článek

Automobilka zatím sdílela krátké video a snímek bočního profilu předtím, než dojde k plnohodnotné premiéře naplánované na 1. února.

Upoutávky ukazují části větších kol, odlišné nárazníky a detaily v interiéru. Nechybí ani hutný zvuk výfukové soustavy, která pravděpodobně dozná změn oproti standardní verzi. Tu pohání čtyřlitrový zážehový osmiválec od Mercedesu-AMG. Má výkon 405 kW, 550 koní.

Od chystané výkonnější verze se tedy očekává minimálně 600 koní, pokud k ladění využije shodný agregát. Spekuluje se ale i o zástavbě dvanáctiválce který s objemem 5,2 litru a výkonem 725 koní pohání kupé a kabriolet DBS Superleggera.

„Blíží se další kapitola příběhu DBX, budou stanoveny nové výkonnostní standardy. Jste připraveni na nejvýkonnější luxusní SUV na světě?“ ptá se Aston Martin ve své upoutávce, čímž naznačuje, že nadcházející model nabídne více výkonu než jeho soupeři, mezi které patří vozy jako Bentley Bentayga Speed ​​s výkonem 635 k nebo Lamborghini Urus o 640 k.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám