Hlavní obsah

Aston Martin má nové nejrychlejší kabrio, zvládne 340 km/h

Vadí vám design střechy Astonu DBS Superleggera, ale chtěli byste jeho 725 koní? Je tu řešení a patří k těm z nejelegantnějších. Aston Martin představil model DBS Superleggera Volante, otevřenou verzi ostrého DBS. A rovnou tím stvořil nejrychlejší kabriolet ve své historii.

Foto: Aston Martin 4x

Aston Martin DBS Superleggera Volante

Článek

Nový vrcholový aston možná nebude autem pro masy, ale když ho spatříte, řeknete si, že jsou místa, kde je svět ještě v pořádku. Prostě proto, že nabízí dvanáct válců a vítr ve vlasech a že přitom navíc vypadá naprosto úchvatně. Ostatně jako téměř cokoliv od značky Aston Martin, co nese označení Volante.

Foto: Aston Martin

Ať se na tenhle Aston podíváte z jakékoliv strany, je nádherný.

Britská automobilka tak označuje otevřené verze svých aut a tento případ není výjimkou. Po technické stránce tedy u DBS Superleggera Volante nečekejte výrazné odlišnosti od kupé představného v loňském roce.

Takže jen ve zkratce – dvanáctiválec má objem 5,2 litru, díky dvěma turbodmychadlům dává 725 koní a 900 N.m a pohání zadní kola přes osmistupňovou automatickou převodovku. Kabrio díky tomu zrychlí na stovku za 3,6 sekundy, na 160 km/h za 6,7 sekundy a maximální rychlost činí již zmíněných 340 km/h.

Foto: Aston Martin

Že prý je interiér 2+2, tedy dvě normální a dvě nouzové sedačky.

Oproti kupé má Volante upravené vedení vzduchu z předních podběhů, které snižují vztlak na přední nápravě a pomáhají jízdní stabilitě ve vyšších rychlostech. Spolu s dalšími úpravami to znamená, že při maximální rychlosti produkuje karoserie 177 kg přítlaku, jen o 3 kg méně než kupé.

Ovšem novinkou pro řadu zákazníků podstatně důležitější je plátěná stahovací střecha. Můžete ji mít v osmi různých barvách a její složení trvá 14 vteřin.

Foto: Aston Martin

I se střechou vypadá krásně, což u kabrioletů není vždy pravidlem.

Dodávky zákazníkům mají začít ve třetím čtvrtletí letošního roku, tedy mezi červnem a zářím. To znamená, že byste mohli stihnout ještě většinu léta. Ovšem pokud v prasátku najdete potřebných nejméně 247 500 liber, tedy asi 7,36 milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám