Hlavní obsah

Nejmenší Škoda bude mít cenu pod 200 tisíc

Právo, Radek Plavecký
Aktualizováno

Nejmenší vůz z rodiny škodovek by se na tuzemském trhu měl začít prodávat pod 200 tisíc korun ještě letos. V pondělí se vyrojily spekulace o názvu tohoto vozu. Právu přitom v pondělí potvrdil předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland název City Car. Mluvčí automobilky ale v úterý uvedl, že jde jen o označení vize budoucího městského vozu.

Článek

„City car není oficiální název budoucího malého vozu od Škody, který je vyvíjen společně s Volkswagenem a Seatem,“ řekl pro Novinky.cz mluvčí automobilky Škoda Auto Evžen Krauskopf. „Je to označení vize budoucího městského vozu,“ dodal Krauskopf.

V zahraničních médiích se už objevily první fotografie nového vozítka, ale vedení firmy je nechce nijak hodnotit. „Tyto fotografie pocházejí z nám neznámých zdrojů a nebudeme ani fotografie, ani podobu auta na nich nijak komentovat. Oficiální fotografie nového modelu Škoda City Car zveřejníme v rámci chystané kampaně,“ řekl Právu mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

Nová malá auta se mají začít vyrábět a dostat na tuzemský trh ještě letos, nejspíš na podzim. Na evropský trh bude vůz uveden po náběhu plné produkce v příštím roce.

„Tento vůz je naší odpovědí na sílící poptávku po malých automobilech s nízkou spotřebou a příznivými provozními náklady a nabízí nový odbytový potenciál v Evropě,“ uvedl Vahland.

Cena pod 200 000 korun

Automobilka zatím nepotvrdila žádné detaily o ceně ani výbavě, ale předpokládá se, že auto předurčené velikostí pro městský provoz by se mohlo cenou dostat pod 200 tisíc korun. Koncern VW, do něhož Škoda Auto náleží, zatím označoval novou kategorii vozů jako New Small Family, do níž patří i malý Volkswagen Up.

Nová auta se však zatím nebudou vyrábět v mladoboleslavském či jiném českém závodě. „S jejich výrobou se počítá v koncernovém závodě VW v Bratislavě,“ potvrdil Právu Krauskopf.

Nová malá auta by si měla být velmi podobná a mají se na ně používat i shodné díly. Tak jako sjíždějí ze stejných linek kolínské automobilky TPCA městská vozítka Citroën C1, Toyota Aygo a Peugeot 107, budou z bratislavských linek sjíždět malá auta koncernu VW. V bratislavském závodě se nyní vyrábějí VW Touareg, Audi Q7 a karosérie Porsche Cayenne.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nová studie Škody a šéfdesignér Škody Kabaň na ženevském autosalonu.

V příštím roce se Škoda Auto pustí i do dalšího segmentu. Vyrábět se bude kompaktní limuzína, umístěná velikostí mezi modely Fabia a Octavia. Na ní by se měly objevit prvky ze zveřejněné studie Vision D, která se nedávno představila na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám