Hlavní obsah

Nejlepší i nejluxusnější auto má Mercedes-Benz. Designem překvapil Citroën

Novinky, mif
New York

Je dobojováno. Na právě začínajícím autosalonu v New Yorku byli vyhlášeni vítězové ankety Světové auto roku 2015. Hned tři ocenění si odnesla automobilka Mercedes-Benz, ve zbývajících dvou kategoriích pak vyhrály podniky BMW a Citroën.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Světovým autem roku 2015 se stal Mercedes-Benz třídy CVideo: Reuters

 
Článek

Nejlepším autem roku byl vyhlášen zástupce luxusní střední třídy Mercedes-Benz třídy C. Ten prvenství obhájil mezi takovými zvučnými jmény, jako jsou Ford Mustang, BMW 2 Active Tourer, Jeep Renegade, Nissan Qashqai či Volkswagen Passat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz třídy C

„Je to nejprestižnější titul, jaký můžete s automobilem vyhrát. A my jsme jej vybojovali pro třídu C, která je absolutním vítězem na celém světě. Pro Mercedes-Benz je to celosvětový úspěch,“ uvedl pro agenturu Reuters bezprostředně po předání cen Christoph Horn, ředitel globální komunikace automobilky Mercedes-Benz.

Podle něj je však poměrně logické, proč byl zvolen právě tento vůz. „Je to auto, které má na palubě mnoho funkcí, které běžně najdete až ve vyšších segmentech trhu,“ doplnil Horn.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy S Coupe (2014)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mercedes-AMG GT

Ten se mohl radovat i z dalších ocenění. Stuttgartská automobilka získala prvenství také v kategoriích nejluxusnější auto s modelem Coupé třídy S a nejlepší supersport díky vozu Mercedes AMG GT.

„Je to bez nadsázky hattrick. To se nikdy ještě žádné značce nepodařilo. Ukazuje to, jak moc je nyní Mercedes-Benz na vzestupu,“ uzavřel Horn.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW i8

Titul nejekologičtější auto si odneslo BMW i8. Jde o velmi nízké auto s přísně aerodynamickým designem, po kterém ale pokukují často i zarytí milovníci sportovních „bavoráků“ divize M. Přece jen tento futuristicky vyhlížející stroj zvládne zrychlit na sto kilometrů za hodinu za 4,4 s.

Radovat se mohli také zástupci francouzské automobilky Citroën. Tak trochu dle očekávání si odnesli ocenění za model C4 Cactus v kategorii nejlepší design. „Kaktus“ totiž zaujme hned na první pohled různě zbarvenými vzduchovými kapslemi na dveřích, tedy technologií Airbump.

Foto: Citroën

Citroën C4 Cactus (2014)

Reklama

Výběr článků

Načítám