Hlavní obsah

Nejdřív víc výkonu, pak plug-in hybrid. Nejspíš taková je budoucnost Audi RS 6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi RS 6 Avant má ještě v současné generaci dostat dvě speciální verze, které by mohly nabízet víc výkonu, než je současných 600 koní. V příští generaci je ale téměř jisté plug-in hybridní pohonné ústrojí.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Současné Audi RS 6 Avant

Článek

Podobně jako řada dalších automobilek se Audi chystá k masové elektrifikaci, spalovací motory má přestat vyvíjet v roce 2026. Ještě než to přijde, však nezanedbává své současné spalovací motory. V tomto případě bude konkrétně řeč o čtyřlitrovém osmiválci, pracujícím mimo jiné v RS 6.

Ten má podle australského webu Wheels dostat pár koní navíc. Web odkazuje na náznaky, které vypustila do světa Eva Staniová, mluvčí tamní divize Audi pro řady A6 a R8.

„Máme nějaké nápady, takže počkejte a uvidíte. RS 6 generace C7 měla verzi Performance, nedávno jsme představili R8 RWD Performance, takže si můžete být celkem jisti, že budeme v této strategii pokračovat,“ nechala se slyšet.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Současné Audi RS 6 Avant

Znamená to, že RS 6 přijde s pohonem zadních kol? To s největší pravděpodobností ne, ale verzi Performance očekávat snad můžeme. A patrně nejen tu, neboť web hovoří i o „velmi speciální“ RS 6, která přijde ještě později.

Co to bude znamenat, je samozřejmě otázkou. Nejmenované zdroje z automobilky, na které se web v tomto případě odkazuje, neřekly víc. Že však tento čtyřlitrový osmiválec ze sebe umí vymáčknout ještě víc, než 600 koní a 800 Nm, které má v RS 6, víme např. z Lamborghini Urus, kde dává 650 koní.

Test Audi RS 6 Avant: Rodinná raketa

Testy

Následující generace RS 6 dostane elektrifikované pohonné ústrojí, konkrétně plug-in hybrid. Kdy to bude, je zatím otázkou – spekuluje se o letech 2025 nebo 2026, ovšem hybridní technika je vcelku jasná.

„Hybridizace je cesta dál, můžu říct, že v příští generaci bude pokračovat. To je naše cesta k plně elektrifikovaným autům,“ cituje web Stephana Reila, šéfa vývoje a výzkumu ingolstadtské značky.

Reil neřekl, co konkrétně bude mít RS 6 pod kapotou, ale automobilka už dříve řekla, že bude postupovat od mild hybridů – které má nyní – přes plug-in hybridy k elektrickým autům.

Reklama

Související články

Test Audi RS 7 Sportback: Supersport všedního dne

Kúra od Audi Sport dopřává už tak atraktivnímu čtyřdveřovému kupé A7 ještě dramatičtější vzezření. Jaký je čtyřdveřový vrchol nabídky sportovní divize, který...

Výběr článků

Načítám