Hlavní obsah

Audi RS 4 a RS 5 příjíždí v ještě ostřejších variantách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro modelový rok 2023 si německé Audi připravilo speciální balíček Competition a Competition plus pro modely RS 4 Avant a RS 5 Coupé a RS 5 Sportback.

Foto: Audi

Audi RS 5 Competition Plus

Článek

Nové balíčky s názvem Competition a Competition plus budou k dispozici výhradně s matnou povrchovou úpravou. Audi pak nabídne i uhlíkový kompozit pro zpětná zrcátka, spoiler, boční aerodynamické prvky a zadní difuzor.

Test Audi A6 Allroad TFSI: Sametový křižník

Testy

Novinkou v nabídce jsou dvacetipalcová černá kola Phantom nebo volba obutí vozu do pneumatik Pirelli P Zero Corsa. V rámci balíčku competition dostanou auta také sportovní výfukový systém RS plus.

Foto: Audi

Audi RS 5 Sportback s paketem Competition plus

V interiéru se vylepšení dotkne třeba sedadel. Jejich boční obložení je v černém klavírním laku a zákazníci budou moci volitelně objednat i sportovní sedadla RS s kůží Nappa v kombinaci s tkaninou Dynamica.

Oba modely budou standardně dodávány s LED Matrix světlomety. V exteriéru se pak majitelé dočkají leskle černé úpravy pro loga Audi vpředu i vzadu.

Zvýšené Audi A1 má nové jméno

AutoMoto

Paket Competition plus navíc přidá nastavitelný sportovní podvozek RS. Nastavit pak jde i tuhost pružin, tlumiče, stabilizátory nebo diferenciál. Světlá výška je snížena o 10 mm.

Pohon zůstává stejný, 2,9litrový vidlicový šestiválec se dvěma turbodmychadly má výkon 331 kW, 450 koní, a točivý moment až 600 Nm.

Další výhodou balíčků je zvýšení maximální rychlosti na 290 km/h. Čas z 0 na 100 km/h se pak oproti běžným modelům sníží o dvě desetiny sekundy v případě RS 4 a o desetinu v případě RS 5, je otázkou 3,9 sekundy, respektive 3,8 s.

České ceny nových verzí zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám