Hlavní obsah

Nedočkavý fanoušek si nechal postavit věrnou kopii Tesly Cybertruck

Reuters, Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co Tesla slibuje, v Bosně a Hercegovině už mají - ale jezdí to na benzín místo elektřiny. Replika pick-upu Cybertruck z Mostaru na první pohled vypadá jako skutečné auto. V útrobách to ale je Ford F-150 Raptor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bosenský fanoušek Tesly si nechal postavit repliku CybertruckuVideo: Reuters

 
Článek

Koncept pick-upu značky Tesla, nazvaný Cybertruck, si i přes své tvary nepříliš realistické pro běžný provoz získal řadu příznivců i předobjednávek. Od té doby ale ze strany Tesly nepřišly žádné pořádné zprávy o nasazení do prodeje.

Přidejme k tomu, že termíny, které značka slibuje, téměř vždy několikrát odsouvá, a není se co divit, že si nejmenovaný fanoušek z Bosny a Hercegoviny nechal postavit věrnou kopii.

Kontroverzní Cybertruck není vtip. Musk se svezl se slavným moderátorem

AutoMoto

Firma Stark Solutions z bosenského Mostaru, která auto postavila, zveřejnila kusé zprávy už před třemi týdny. Až nyní ovšem máme možnost se na vůz podívat do větších detailů.

Předně, nejezdí na elektřinu, nýbrž na benzín. Za technický základ posloužil Ford F-150 Raptor, ovšem není známo, jak starý - zda je pod kapotou 5,4l či 6,2l osmiválec, nebo přeplňovaný 3,5l šestiválec. Motor je ale dle videa velmi dobře utlumen a jeden musí dávat vážně pozor, aby přišel na to, že replika jezdí na něco jiného, než na elektřinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skutečný Cybertruck od společnosti TeslaVideo: Tesla, Reuters

„Zákazník po nás chtěl kombinaci dvou protikladů - Fordu a Cybertrucku - protože je fanoušek Tesly i Fordu, takže jsme spojili dvě duše do jedné,” komentuje vůz Mario Coric z firmy Stark Solutions. Dodává, že když vůz jel poprvé po ulici, poutal obrovské množství pozornosti.

Aktuálně se firma snaží vůz zaregistrovat, ovšem naráží na problém - v Bosně na silnici z bezpečnostních důvodů nesmí auta s takto ostrými hranami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám