Hlavní obsah

Lucid Air rekordmanem v dojezdu na elektřinu? Teslu má porazit o téměř 200 kilometrů

Novinky, dh, laz

Nejvyšší certifikovaný dojezd elektromobilu schválený agenturou EPA bude mít patrně nového držitele. Tesle Model S se titul chystá sebrat rovněž americká automobilka Lucid. Před premiérou sériového modelu tvrdí, že dosáhla 832 kilometrů normovaného dojezdu na jedno dobití. Tuto hodnotu musí potvrdit ještě po homologaci.

Foto: Lucid Motors

Lucid Air

Článek

Výrobce elektromobilů Lucid zprávu sdílel na svém Twitteru. Uveřejnil tam video s chystaným sedanem Air, který má v souboji luxusních elektromobilů porazit Teslu Model S. A jako první si chce vzít její rekord v dojezdu, protože na videu se číselník zastaví až na hranici 517 mil, 832 kilometrů.

Číslovka pochopitelně není náhodně zvolená, startupová automobilka se odkazuje na nezávislý test společnosti FEV North America z Michiganu, která respektuje certifikovaný měřící cyklus americké Agentury pro ochranu životního prostředí EPA.

Odpadlíci z Tesly ukazují svůj první model, Muskovi to můžou natřít

AutoMoto

Dosud nejvyšší dojezd měla právě nová Tesla Model S, která se chlubila EPA dojezdem 647 kilometrů. Jak je ale vidno, brzy v tom Tesla nebude sama.

Lucid Air by se tak měl v budoucnu stát nejefektivnějším a nejaerodynamičtějším elektromobilem na trhu. Oficiálně se sériový vůz představí za necelý měsíc, devátého září.

Prozatím víme, že auto nabídne dva elektromotory, po jednom na každé nápravě, s celkovým výkonem blížícím se 745 kW. Má 900V elektrický systém a aerodynamický odpor jen 0,21 Cx.

Foto: Lucid Motors

Lucid Air

Reklama

Související články

Škoda poodhalila interiér Enyaqu

První elektrické SUV značky Škoda se má odhalit 1. září a automobilka Škoda nažhavuje zvědavost veřejnosti skicami. Druhá zveřejněná naznačuje, jak bude...

Výběr článků

Načítám