Hlavní obsah

Něco docela jiného: Předprodukční elektromobil Hondy má uvnitř obří displej

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda na ženevský autosalon chystá opravdu zajímavý elektromobil. Založen na retro konceptu dostane krabicovité tvary a netradičně pojatý interiér. Právě dovnitř nás Japonci zvou poprvé.

Foto: Honda 3x

Interiér budoucího elektromobilu vypadá opravdu futuristicky, přesto uvěřitelně.

Článek

Téma elektromobility bylo u Hondy dlouho spíše okrajové. Japonci se, podobně jako konkurenční Toyota, soustředili spíše na hybridy, experimentálně i na vodíkový pohon. Ovšem doba elektrická již u značky se stylizovaným písmenem H brzy nastane.

Foto: Honda 2x

Novinka od Hondy se pravděpodobně zařadí mezi malé vozy segmentu B.

Poté, co na frankfurtském autosalonu v roce 2017 Honda uvedla vřele přijatý koncept Urban EV, nedávno oznámili, že v blížící se Ženevě na začátku března uvidíme předprodukční verzi tohoto malého elektromobilu. Podle prvního obrázku exteriéru soudíme, že vozu zůstanou krabicovité tvary.

Nyní se však Honda podělila i o vizualizaci interiéru. Ten má k sériové podobě velmi blízko. Displej rozdělený na více segmentů se táhne od volantu až ke spolujezdci. Zaujmou boční obrazovky. Jako kdyby patřily digitálním zpětným zrcátkům.

Vůz spadající do segmentu B bude soupeřit například s Renaultem Zoe. Za cíl si však dává být stylovým automobilem. Bližší technické informace zatím nejsou známé. Ovšem po ženevské upoutávce chce Honda ukázat zcela sériovou verzi určenou k prodeji ještě v letošním roce.

Foto: Honda

Honda Urban EV Concept

Reklama

Výběr článků

Načítám