Hlavní obsah

Honda se vrhne do světa elektromobilů. V Ženevě uvede předprodukční prototyp

Právo, laz

Zatímco konkurence se elektromobilitě většinou delší dobu věnuje, Honda se tradičně věnuje spíše hybridům či vodíkovému pohonu. To se změní na březnovém ženevském autosalonu.

Foto: Honda 2x

Novinka od Hondy se pravděpodobně zařadí mezi malé vozy segmentu B.

Článek

Honda se zavázala, že v roce 2025 nabídne dvě třetiny svých prodávaných vozů s elektrifikovaným pohonem. Zahrnovat toto číslo nebudou jen mikro, mild, full či plug-in hybridy, ale také vozy s čistě elektrickým pohonem. Jakýmsi předskokanem doby, kdy se i stylizované písmeno H bude výrazněji soustředit na elektromobily, budiž předprodukční prototyp zatím neznámého jména.

Vůz se představí na březnovém autosalonu v Ženevě. Oficiálně to již potvrdila automobilka. Stejně jako fakt, že bude silně inspirován konceptem Urban EV. Ten v roce 2017 na frankfurtském autosalonu fascinoval svým veselým, typicky retro japonským designem.

Foto: Honda

Honda Urban EV Concept

Vůz bude pravděpodobně spadat do segmentu B, tedy někam k Fordu Fiesta či třeba Peugeotu 208. Honda zároveň uvádí, že k představení sériové verze dojde ještě letos. Díky tomu by mohl prodej odstartovat již na přelomu roku. Elektrická budoucnost Hondy zkrátka letos nastartuje velmi rychle, podobně jako tomu bude u mladoboleslavské Škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám