Hlavní obsah

Ne všechny automobilky strádaly. Bentley má za sebou rekordní rok

Zatímco celý trh se v loňském roce dále propadal, Bentley má za sebou vůbec nejvíce prodaných aut ve své historii.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga po faceliftu.

Článek

Minulý rok byl pro automobilový průmysl velmi obtížný kvůli nedostatku polovodičů a pokračujícím dopadům pandemie covidu-19. Navzdory těmto překážkám zaznamenalo Bentley nejlepší rok ve své historii.

Během roku 2021 prodala britská automobilka rekordních 14 659 vozů, což je 31procentní nárůst oproti 11 206 vozům, které prodala v roce 2020 – což už byl v té době rekord.

Před 100 lety prodalo Bentley svůj první vůz

AutoMoto

Přestože automobilka neoznámila jednotlivá čísla pro každý ze svých modelů, odhalila, že SUV Bentayga zůstává nejprodávanějším. V roce 2021 se prodalo více exemplářů než kterýkoli jiný předchozí rok, zčásti díky hybridnímu pohonnému ústrojí, které zřejmě otevřelo dveře na emisně sešněrované trhy. Bentayga tak představovala 40 procent celkových prodejů Bentley.

Prodeje kupé Continental GT rovněž vzrostly a tvořily 33 procent prodejů značky, přičemž v poměru 60/40 procent se rozdělily mezi modely kupé a kabriolet. Limuzína Flying Spur se na prodejích podílela 27 procenty.

Test Bentley Continental GT V8 Mulliner: Když okřídlené B nestačí

Testy

Největším trhem Bentley byly Spojené státy se 4212 kusy, což je o 39 procent více než v roce 2020. Těsně za nimi byla Čína se 4033 kusy, což je o 40 procent více než v předchozím roce. Evropa představovala 2520 vozů, zatímco 1651 prodejů bylo zaznamenáno v Asii a Tichomoří, 1328 ve Velké Británii a 915 na Středním východě.

Reklama

Související témata:

Související články

Bentley Bentayga do zásuvky má po faceliftu

Britská automobilka Bentley se před nedávnem pustila do modernizace svého SUV Bentayga. Nově se vylepšení dočkává i jeho elektrifikovaná verze, tedy model...

Výběr článků

Načítám