Hlavní obsah

Bentley Bentayga do zásuvky má po faceliftu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Bentley se před nedávnem pustila do modernizace svého SUV Bentayga. Nově se vylepšení dočkává i jeho elektrifikovaná verze, tedy model s plug-in hybridní pohonnou jednotkou.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga PHEV 2021

Článek

Při prvním pohledu na model by asi málokoho napadlo, že bentayga prošla výraznými změnami, v exteriéru příliš změn nenastalo. Odlišné jsou každopádně světlomety a nárazníky. Nejvýraznější je nově řešená zadní část auta s kulatými LED svítilnami.

Santovo Bentley. Speciální Flying Spur má na přídi sošku soba

AutoMoto

Větším vylepšením už oplývá interiér. Nově má elektrifikovaná bentayga několik USB-C portů, bezdrátovou nabíječku na smartphone a největší změnou je 10,9palcová vylepšená obrazovka infotainmentu s lepší odezvou. Spolupracuje přitom s řidičem online, a to díky novému slotu na SIM kartu.

Foto: Bentley

Zadní část nové bentaygy má připomínat Continental GT.

Foto: Petr Horník, Právo

Bentayga před faceliftem

Novinkou je i řada barevných kombinací čalounění a zdobeného obšití interiéru, které v Bentley tradičně vypadá velmi luxusně. Automobil také využije služeb připojení chytrých telefonů pomocí Android Auto a Apple CarPlay. Z obřího SUV také nadobro zmizely tradiční analogové budíky, nahradil je velký displej.

Luxusnější než nejluxusnější. Takto vypadá nejpohodlnější Bentley Bentayga

AutoMoto

Co se motoru týče, ten zůstává stejný. Jedná se o šestiválcový motor s objemem 3,0 litru, na nějž je napojený elektrický agregát. Dohromady pak vůz produkuje výkon 449 koňských sil a točivý moment 700 Nm. Čistě na elektřinu ujede bentayga údajně až 50 kilometrů, kombinovaný dojezd má být v maximech až 862 kilometrů. Do prodeje se auto dostane v létě letošního roku.

Reklama

Související články

Bentley zmodernizoval SUV Bentayga

Výroba prvního SUV v historii automobilky s okřídleným B ve znaku začala už v roce 2015. V polovině životního cyklu přichází s faceliftem. Změny přináší zvenčí...

Výběr článků

Načítám