Hlavní obsah

Na autoshow vystavili rozbité auto. Střihlo si totiž neplánovanou projížďku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonech a podobných přehlídkách aut stojí vozy v naprosto špičkovém stavu, ať už nové, nebo dokonale zrenovované. SEMA Show v americkém Las Vegas k takovým událostem jistě patří. Přesto jedno z aut, které tam stálo, bylo několikrát bourané a neopravené.

Foto: Dodge

Logo Dodge Scat Pack (ilustrační foto).

Článek

Na první pohled by si člověk řekl, že rozbité auto na přehlídce nemá co pohledávat. Dodge Challenger Scat Pack se přesto na SEMA Show v Las Vegas, která proběhla v minulém týdnu, ukázal tak, jak ho vidíte níže.

Je dílem tuningové firmy Quintin Brothers z amerického Vermontu a pod kapotou má okolo tisíce koní. Jeho cesta na přehlídku začala v uzavřeném přívěsu na druhém konci Spojených států.

Slavná vejtřaska má nástupce, Loprais s ní pojede Dakar

Rallye Dakar

Když řidič po nějakých 4200 kilometrech zastavil v Las Vegas u hotelu, zaparkoval přívěsem ke zdi, aby bylo co nejtěžší se k němu a jeho obsahu dostat. Přesto se v noci našel zloděj, který ho ukradl.

Podle dostupných informací měl jiným ukradeným pick-upem odtlačit vůz, který přívěs dotáhl, a pak onen přívěs zapřáhnout za „svůj“ vůz a zmizet.

Ráno byla o všem zpravena policie, která našla ukradený pick-up i s přívěsem, ale bez muscle caru uvnitř. Vůz se podařilo objevit až později, načež následovala honička. To se opakovalo ještě jednou a právě tehdy řidič ukradeného challengeru nacouval do policejního vozu a zmizel. Stíhalo ho 14 aut rychlostí až 240 km/h, ale nedohnalo jej.

Ukradený challenger pak byl nalezen rozbitý a opuštěný v parkovacím domě. Jakožto důkaz byl zadržen, ale vyřídit papírování se povedlo dost rychle na to, aby to vůz stihl na výstavu – a proto tam stál v takovém stavu, v jakém byl nalezen po divokých jízdách. Po přehlídce se vůz vrací do Vermontu, kde bude uveden do původního stavu.

Foto: Dodge

Dodge Challenger R/T 392 Scat Pack.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám