Hlavní obsah

Musíme zavést rychlostní limity na dálnicích, říká německý pilot F1 Sebastian Vettel

Jezdec seriálu závodů formule 1 a několikanásobný mistr světa Sebastian Vettel má jasný názor na zavedení plošných rychlostních omezení u našich západních sousedů. Podle něj by se jednalo o správný krok, který pomůže přírodě i bezpečí na silnicích.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel

Článek

Pro někoho může být poměrně složité slyšet z úst pilota formule 1 slova o tom, že rychlost musí mít své meze a je nutné dbát na bezpečí na silnicích. Mistr světa a jeden z nejlepších řidičů své generace, Němec Sebastian Vettel, má ale zcela jasno. Rychlostní omezení na slavných Autobahnech podle něj musí přijít.

Na německých dálnicích nadále neomezenou rychlostí, Zelení s návrhem neuspěli

AutoMoto

Čtyřnásobný mistr světa Vettel podle svých slov ví, že Německo je silná země, která musí jít příkladem. „Nejde o moje osobní pocity. Musíme se ale podívat na celkový obraz. Omezení rychlosti by ušetřilo téměř dva miliony tun emisí CO2. A byla by díky tomu také bezpečnější silnice,“ uvedl Vettel v rozhovoru pro Auto motor Sport.

Německé dálnice, které mají na určitých úsecích pouze doporučenou nejvyšší rychlost a lákají tak milovníky rychlosti z celé Evropy, se staly velkou atrakcí. To s sebou ale podle Vettela nese i problémy spojené s bezpečností.

Mnichovský autosalon je podle Merkelové ukázkou propojení ekologie a automobilového průmyslu

AutoMoto

„V Německu dochází k nehodám, které se stávají pouze proto, že nemáme nejvyšší povolenou rychlost. Pokud ale zavedením omezení zachráníme život jednomu jedinému člověku, bude to mít smysl,“ uvedl slavný pilot F1 Vettel.

O plošném omezení rychlosti na německých dálnicích se hovoří už delší dobu. Poslanci zatím návrhy především strany Zelených z posledních let vždy odmítli, úseky s neomezenou rychlostí tak v Německu alespoň prozatím zůstávají. Stejně jako doporučená maximální rychlost 130 km/h a mnoho částí se sníženou maximální rychlostí, typicky na 120 km/h.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám