Hlavní obsah

Motorka z Brouka: Výsledek je prapodivný

Americký designér a konstruktér Brent Walker doma v garáži vyrobil dvě malé motorky, kterým dal základ, tvary, díly a především duši legendárního Volkwagenu Brouk. Podivná, ale roztomilá vozítka mají méně než 10 koní, ale podle videí je s nimi pořádná zábava.

Foto: Volkswagen

Volkswagen 1302 S World Champion

Článek

Jedno přísloví říká, že představivosti se meze nekladou a při pohledu na dva minibiky, jeden zelený a druhý modrý, nelze než souhlasit.

Po domácku vyrobené motorky se jmenují Volkspods a ve své garáži je vytvořil Američan Brent Walker z dílů Volkswagenu Beetle neboli Brouk. Z toho jsou využity a pro použití lehce modifikovány přední blatníky kol, přední světlomety a zadní světla.

Nutno dodat, že design je zkrátka velmi zvláštní, což je ale možné říct i o předloze.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Volkspods pohání maličký motor s obsahem 79cc, který produkuje 6,5 koňské síly, nemá žádné rychlosti a pohání zadní kola. Podle Instagramu vynálezce vypadá jízda na modrém a pistáciově hnědém vozítku doopravdy zábavně. Aby se daly motorky zastavit, mají zadní brzdy.

Walker na svých výtvorech pracoval téměř rok a sám tvrdí, že je vyrobil jen pro svoji zábavu. Lidé na sociálních sítích ho ale už teď bombardují s dotazy, za kolik by se něco takového dalo pořídit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Cold day for a ride. #volkspod

Příspěvek sdílený Brent Walter (@walter_werks), Lis 5, 2019 v 1:57 PST

Reklama

Související články

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

U Volkswagenu jim říkají „Variant” a u modelu Golf mají šestadvacetiletou historii. Podle nezávislého designéra by mohl šestý „kombíkový” Golf vypadat právě...

Výběr článků

Načítám