Hlavní obsah

Mitsubishi oživí značku Ralliart, chce se vrátit do motorsportu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých jedenácti letech se na scénu vrátí legendární sportovní odnož japonské automobilky Mitsubishi Ralliart. Automobilka to velmi nenápadně oznámila v rámci každoročního reportu o výdělcích společnosti.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Znovuzavedení sportovní divize už pro server Autocar potvrdil generální ředitel Mitsubishi Takao Kato. „Rozhodli jsme se znovu obnovit značku Ralliart pro zákazníky Mitsubishi Motors. Bude sloužit hlavně pro ty, kteří chtějí od naší společnosti ještě více,“ uvedl.

„Pro zákazníky, kteří chtějí skutečně zažít, co znamená Mitsubishi, uvedeme zakázkové příslušenství k modelovým řadám a znovu se účastníme akcí na poli motoristického sportu po celém světě,“ doplnil Kato.

Japonská společnost k prezentaci využila pickup L200, který proměnila ve stylu Ralliart s dalšími obrázky odkazujícími na doplňky Ralliart Parts. Není však jasné, zda hodlá Mitsubishi vyrábět speciální modely Ralliart či jen upravovat dosud existující auta.

Značka Ralliart zanikla v roce 2010 po pětadvaceti letech své existence na poli tuningu a motorsportu. Rozhodnutí tehdy padlo z finančních důvodů, ale dědictví Mitsubishi v oblasti motorsportu je nesporné dodnes. Se značkou Ralliart spojil své jméno třeba i legendární jezdec Tommi Makinen, který jezdil za volantem modelu Lancer Evo a stal se čtyřikrát za sebou mistrem světa v rallye.

Reklama

Související články

Mitsubishi poutá na nový Outlander

Mitsubishi brzy představí novou verzi svého SUV Outlander. Zatím se ukazuje ještě značně zamaskovaná v těžkém terénu. Ten zřejmě zvládá velmi dobře, nic to ale...

Výběr článků

Načítám