Hlavní obsah

Mercedes ukázal zaváděcí a zdravotnický vůz pro letošní sezonu formule 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes Benz představil podobu oficiálního zaváděcího vozu a takzvaného medical car, tedy zdravotnického vozu, pro letošní sezonu formule 1. Dvojici tvoří model AMG GT Black Series a čtyřdveřové AMG GT 63 S 4Matic+.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+, nový medical car pro sezónu 2022 formule 1

Článek

Už za pár dní se nové sezony 2022 dočkají fanoušci nejoblíbenějšího motoristického závodění. Velkou cenou Bahrajnu totiž 18. března odstartuje seriál formule 1 a na startu ani letos nebude chybět oficiální zaváděcí vůz, takzvaný safety car, který stejně jako speciál pro lékaře, označovaný medical car, dodá německá automobilka Mercedes-Benz.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+, nový medical car pro sezónu 2022 formule 1

V roli zaváděcího vozu se představí červeně zbarvený Mercedes-AMG GT Black Series, za jehož volant se už tradičně posadí Bernd Mayländer. Vozem určeným pro posádku s lékařským týmem bude Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+.

Na prodej je formule Michaela Schumachera

AutoMoto

Druhou firmou, která dodá své modely jako technickou podporu a zajištění bezpečnosti pro formuli 1, je Aston Martin. Jeho speciály budou poprvé k vidění na Velké ceně Austrálie a celkově se zúčastní hned 12 závodů. U těch ostatních se můžeme těšit právě na červené Mercedesy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám