Hlavní obsah

Mercedes třídy V má po modernizaci vyřešen největší nedostatek

Novinky, laz

Třída V od Mercedesu dostala infotainment MBUX. S větší obrazovkou, moderní grafikou a preferencí hlasového a dotykového ovládání je tak poslední a důležitou součástkou faceliftu minivanu.

Foto: Mercedes-Benz

Systém MBUX v Mercedesu třídy V

Článek

Nedávná modernizace Mercedesu třídy V přinesla nové motory či například výdechy ventilace, ovšem už na prezentaci jsme se ptali po systému MBUX. Poté, co si nový infotainment odbyl premiéru ve větším a rovněž především užitkovém Sprinteru a našel si cestu do každého novějšího modelu Mercedesu, Véčko stále trvalo na zastarávajícím Commandu.

Mercedes představil ve Stuttgartu omlazenou řadu V

AutoMoto

To je nyní minulostí. Po elektrické verzi EQV se nová multimédia s rozměry obrazovky 7 nebo 10,25 palce dostávají od prosince i do klasické třídy V, včetně campervanů Marco Polo a Marco Polo Horizon.

Hlavním prvkem MBUX je ovládací koncept a především systém hlasového ovládání. Rozpozná téměř jakoukoliv větu týkající se infotainmentu nebo ovládání funkcí vozidla. Dle našich zkušeností rozumí dokonce i hovorovým výrazům.

Novou Škodu Octavia pořídíte do půl milionu

AutoMoto

Systém hlasového ovládání je aktivován tlačítkem na volantu nebo povelem „Hej Mercedesi“. MBUX lze navíc dále přizpůsobit funkcí předvídání, kdy si počítač pamatuje vaše zvyky, jako třeba volání v danou chvíli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám