Hlavní obsah

Mazda ukázala první obrázek nové trojky, celou ji představí v Los Angeles

Japonská Mazda představí novou generaci modelu 3 na autosalonu v Los Angeles, který začíná 30. listopadu. Hatchback, který je pro Evropu důležitější, bude nejspíš hodně podobný konceptu Kai.

Foto: Mazda 3x

Nová Mazda 3 - první foto

Článek

Jak bude nová Mazda 3 vypadat, ukázala automobilka na první fotografií, a také už dříve videem. [celá zpráva]

Jakožto Evropany nás na obrázku zajímá víc červený hatchback napravo; bude se mu jistě prodejně dařit lépe než sedanu.

Foto: Mazda

Nová Mazda 3 - první foto

C-sloupek je poměrně hodně tlustý; co to udělá s výhledem z vozu šikmo dozadu, uvidíme, až se do nové trojky posadíme. Je to ale dobrá zpráva pro ty, kterým se líbil koncept Kai, jenž novou trojku předpovídal. [celá zpráva]

Museli jsme se totiž podívat opravdu bedlivě, abychom našli rozdíly mezi konceptem a sériovým vozem. Pokud také hledáte, zaměřte se na zadní světlo a kliku dveří - ty jsou jediné výrazně odlišné od konceptu.

Foto: Mazda

Mazda Kai (koncept, 2017)

Současná Mazda 3 je na trhu od roku 2013 a mezi kompaktními hatchbacky to je volba řidičského nadšence. Atmosférický dvoulitrový motor, označený G165, má nádherně lineární nárůst výkonu a dokáže i jezdit se spotřebou pod osm litrů na sto.

Nová generace má dostat motor označený SkyActiv-X, do kterého se tankuje benzín, ale za určitých okolností je to vznětový motor. Použitá technologie je označována SPCCI, Spark Controlled Compression Ignition, česky „svíčkou řízené kompresní zapalování”. [celá zpráva]

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám