Hlavní obsah

Mazda naznačila novou řadu 3 a ukázala luxusní sedan

Novinky, maž

Mazda na tokijském autosalonu ukázala dva koncepty, pseudokupé se čtyřmi dveřmi a náznak budoucí generace Mazdy 3. Nová „trojka“, která dostane benzínový motor, pracující v některých režimech jako dieselový motor, se v sériové verzi představí už příští rok.

Foto: Mazda

Mazda Kai (koncept, 2017)

Článek

Koncept Kai, který je předobrazem nové „trojky“ dostal výrazný vzhled, který při bočním pohledu schovává zadní dveře. Půjde ale o klasický pětidveřový hatchback. Koncept představovaný na právě zahájeném tokijském autosalonu dostal výraznou příď s takřka sportovními parametry – všimněte si třeba výrazného předního spoileru.

U značně úzkých světlometů si nejsme jisti, zda se dostanou do sériové výroby, v případě miniaturních zpětných zrcátek a zapuštěných klik je to ale jisté, tohle na produkční verzi nebude.

Foto: Mazda

Mazda Kai (koncept, 2017)

Foto: Mazda

Mazda Vision Coupe (koncept, 2017)

Koncept má kromě délky všechny míry o něco větší než současná generace Mazdy 3. V praxi to znamená délku 4420 mm, šířku 1855 mm a výšku 1375 mm.  Vnitřek konceptu Kai je záměrně spartánský.

Není tady nic, co by bylo navíc. Japonská automobilka dokonce nešla ani cestou digitálního přístrojového štítu jako většina konkurentů, což vůbec nevadí. Sériové provedení se ukáže během příštího roku, přesné datum zatím automobilka z Hirošimy neuvedla.

Foto: Mazda

Mazda Kai (koncept, 2017)

Mazda na domácím tokijském autosalonu ukázala také koncept čtyřdveřového „kupé”. To působí luxusně, z některých úhlů skoro jako Aston Martin. K použité technice nebylo sděleno nic, dokonce ani rozměry vozu. Čtveřice koncovek výfuku ale naznačuje, že nevýkonný tenhle sedan patrně nebude...

Foto: Mazda

Mazda Kai (koncept, 2017)

Foto: Mazda

Mazda Vision Coupe (koncept, 2017)

Anketa

Který koncept se vám líbí více?
Mazda Vision Coupe
31,1 %
Mazda Kai
68,9 %
Celkem hlasovalo 601 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám