Hlavní obsah

Listopad přinese novou Mazdu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už to nebude dlouho trvat a Mazda představí nové auto. V listopadu se pravděpodobně ukáže nová Mazda 3, současnému modelu je dnes už pět let. Novinka by měla víc zatlačit auto do designu automobilky a hlavně ho technicky omladit.

V listopadu by měla dorazit nová Mazda 3Video: Mazda

 
Článek

Protože v Evropě vstupují v platnost nové normy na emise a také na jejich měření, všechno se mohutně mění. Právě to je pravděpodobně urychlení nástupu nové Mazdy 3, která byla zatím od svých sourozenců trochu odlišná. Teď se opět odliší, když ukáže směr ostatním. Prý se má trochu podobat konceptu Kai, který se představil vloni na autosalonu v Tokiu. V nabídce by měly být dvě varianty, sedan a hatchback.

Foto: Mazda

Mazda Kai (koncept, 2017)

Zážeh i vznět

Ovšem to nejdůležitější, kvůli čemu se patrně všechno dělá, je pod kapotou. Půjde totiž o novou platformu Skyactiv Vehicle Architecture, která nabídne velkou spoustu novinek. Tou hlavní ale bude motor s označením Skyactiv-X. Bude to něco mezi zážehovým i vznětovým motorem. Bude využívat jak zapálení svíčky, tak i možnost vznícení od vysoké komprese. Každá tahle možnost má totiž svoje výhody, které je důležité si ponechat, pokud chce mít motor opravdu vysokou účinnost a nízkou spotřebu. Agregát bude přeplňován kompresorem, který vyžene výkon na 138 kW a točivý moment 230 N.m. Navíc agregát nebude žádný drobek – bude to dvoulitrový čtyřválec.

Dál by se sem měl dostat naftový agregát 1.8 Skyactiv-D, který je celkem nový a nahradil dřívější patnáctistovku a také by se měl objevit hybridní agregát spalující benzín.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám