Hlavní obsah

Mazda 6 s pohonem zadní nápravy už příští rok, tvrdí zprávy z Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání na novou generaci Mazdy 6 má skončit v příštím roce, tvrdí japonská zpráva. Novinka má přijít se šestiválci i jako plug-in hybrid. Jiné informace ale hovoří o tom, že ta současná dostane ještě jeden facelift.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mazda Vision Coupe na ženevském autosalonu 2018

Článek

Nejen fanoušci značky Mazda toužebně očekávají příchod nové generace „šestky”, protože ta s největší pravděpodobností bude mít pohon zadní nápravy a pod kapotou mimo jiné řadové šestiválce. Přesto se pro rok 2022 hovoří o ještě jednom faceliftu současného modelu, který je na trhu už od roku 2012.

Do toho přichází zpráva japonského webu Spyder7, kterou přebírají velká anglickojazyčná média. Zpráva říká, že produkční „šestka” s pohonem zadních kol přijde v první polovině roku 2022.

Jak jsem se stal automobilovým závodníkem. Ale jiným, než jsem kdysi chtěl

AutoMoto

O tom roce se mluvilo i dříve a je možné, že se bude týkat japonského trhu a na ten evropský přijde řada o něco později. Že by Mazda se svým velkým sedanem na Evropu zanevřela, se nezdá být pravděpodobné. Má existovat i jako plug-in hybrid a elektromobil a dva řadové šestiválce – benzínový SkyActiv X a naftový SkyActiv D – mají mít 48V mild hybridní systém.

Po designové stránce má vůz stavět na konceptu Vision Coupe a mít úzkou přední masku, která má udat trend pro budoucí vozy značky Mazda. Ovšem, jestli se to ukáže být pravdivé, se zatím musíme nechat překvapit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám