Hlavní obsah

Maybach ve výprodeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spočítat prodané vozy Maybach za poslední rok bychom mohli na prstech jedné ruky. Jen 778 prodaných vozů celkem je žalostná bilance, jakou nečekali ani ti nejpesimističtější manažeři. A Mercedes se teď bude snažit všechno urovnat.

Článek

To, co jsme před měsícem předpovídali, se naplňuje. Mercedes se patrně vloží do prodělečného podniku Maybachu a začne s jeho restrukturalizací.

Takhle to už dál nejde, řekli si představitelé Mercedes-Benzu, kterým vadí nemohoucnost této "subznačky". Mercedes vlastní Maybach jen z části, zbytek je ovládán dalšími vlastníky, mezi něž se řadí například i dealeři.

Ti, když chtěli Maybach prodávat, museli postavit exkluzivní prodejní centrum za půl miliónu dolarů, kde se každému zákazníkovi museli věnovat zvlášť. Jenže časy fascinace tímto vozem už dávno skončily a než přijde nový a levnější Maybach, musí firma zeštíhlet. Mercedes podle posledních zpráv bude chtít odkoupit podíly jednotlivých majitelů a část dealerství zavřít. Jen v USA přežije ze současných 71 dealerů jen 42.

Jenže dealeři si nemusí mnout ruce. Mercedes jim totiž za každý jejich investovaný dolar nabídne pouze 25 centů. Z investovaných 500 000 dolarů tak mohou získat pouhých 125 000 dolarů. Takový prodělek se nemusí každému líbit. Zvlášť ne zazobaným bussinesmanům, kteří do Maybachu své peníze vložili. Mercedes tak stále ještě přemýšlí, jak to zařídit, aby Maybach oživil a přitom na tom neprodělal kalhoty.

Anketa

Jakou značku vnímáte jako nejexkluzivnější na světě?
Bentley
12,3 %
Rolls-Royce
72,8 %
Maybach
14,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2324 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám