Hlavní obsah

Maserati představuje Project24, exkluzivní okruhový speciál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské Maserati upravilo sériově vyráběný sportovní model MC20 a vznikl speciál Project24 určený pouze pro jízdu na závodní dráze. Novinka má 750 koní a firma jich vyrobí jen omezené množství.

Foto: Maserati

Maserati Project24.

Článek

Maserati to s návratem na výsluní myslí skutečně vážně. Kromě moderních crossoverů a SUV totiž i nadále pracuje na svých sportovních modelech a důkazem budiž digitální studie nového závodního modelu Project24, který vychází z modelu MC20.

Maserati představuje sporťák MC20 Cielo, střecha má i nastavitelnou průhlednost

AutoMoto

Novinka dostane pod kapotu třílitrový motor V6 se dvěma turbodmychadly zvaný Nettuno, který produkuje 552 kW, tedy 750 koňských sil, čímž zvyšuje výkon standardní verze MC20 o 120 koní.

Foto: Maserati

Maserati Project24.

Model, který bude určen pouze pro využití na trati, dostane šestistupňovou sekvenční převodovku, mechanický samosvorný diferenciál či nastavitelné tlumiče a stabilizátory.

Inženýři vůz navrhli tak, aby byl na trati co nejužitečnější. Vpředu chybí světlomety silničního modelu a naopak se zde objevily obří vdechy pro usměrnění proudění vzduchu.

Foto: Maserati

Maserati Project24.

Vpředu také nalezneme splitter a vzadu zase velké křídlo. Přepracované je i výfukové potrubí, jehož koncovky jsou posunuté o kousek výše, nebo karbon-keramické brzdy Brembo.

Maserati poodhalilo elektrické kupé GranTurismo Folgore

AutoMoto

Maserati předpokládá, že až model postaví, bude vážit 1250 kilogramů, tedy o 250 kilo méně než běžná verze. V kabině přitom přibyla ochranná klec nebo hasicí přístroj.

Standardně se ovšem bude vůz dodávat jen se sedadlem pro řidiče a šestibodovými pásy. Za další sedačku si proto budou muset zájemci připlatit. Maserati se nechalo slyšet, že vyrobí jen 62 kusů pro nejvěrnější zákazníky italské firmy.

Reklama

Související články

Maserati představuje crossover Grecale

Rovnou ve čtyřech verzích – se čtyřválci, V6 a jako bateriový elektromobil – automobilka Maserati po dlouhém očekávání představila crossover Grecale. Konkurent...

Výběr článků

Načítám