Hlavní obsah

Maserati poutá na novou generaci kupé GranTurismo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třešnička na dortu skupiny Stellantis, italská značka Maserati, ukazuje první snímky nové generace modelu GranTurismo. Půjde o první sériový elektromobil s trojzubcem ve znaku, spalovací motor ale v nabídce chybět nemá.

Foto: Maserati

Nové Maserati GranTurismo

Článek

GranTurismo minulé generace se představilo v roce 2007 a vydrželo na trhu až do roku 2019. Díky svým nadčasovým tvarům nikdy nepůsobilo úplně zastarale, detailů, interiéru a techniky se ovšem podobné věci netýkají, proto je na řadě dlouho vyhlížená nová generace.

Foto: Maserati

Maserati GranTurismo Sport minulé generace (2012)

Foto: Maserati

Nové Maserati GranTurismo

Cestovní kupé se v novém vydání ukáže zřejmě ještě v letošním roce. Podle prvních zveřejněných fotografií maskovaného prototypu bude mít velmi podobnou siluetu střechy, dlouhou kapotu a useknutou záď. Například přední světlomety však připomínají supersport MC20, se kterým značka loni vykročila do nové éry.

Součástí nových začátků je v dnešní době samozřejmě i elektrifikace. Zatímco zmíněný supersport na svou avizovanou elektrickou verzi ještě čeká, nové GranTurismo má být elektromobilem krátce po uvedení výchozí verze s výfuky. Jakékoli podrobnosti ale Italové zatím nesdělili.

Supersport MC20 startuje novou éru Maserati. Má přes 600 koní a může být elektrický

AutoMoto

Novinka každopádně nepřijde ani o zážehový motor. Atmosféricky plněný osmiválec ovšem pravděpodobně nahradí přeplňovaný vidlicový šestiválec nové řady Nettuno. Právě v MC20 má 463 kilowattů, 621 koní a 729 newtonmetrů.

Letos Maserati ukáže také malé SUV Grecale, v příštím roce GranTurismo doprovodí rovněž otevřená verze GranCabrio.

Foto: Maserati

Nové Maserati GranTurismo

Foto: Maserati

Nové Maserati GranTurismo

Reklama

Související témata:

Související články

Maserati poutá na kompaktní SUV Grecale

Italská automobilka Maserati s trojzubcem ve znaku poodhaluje vzhled kompaktního SUV Grecale, od kterého si slibuje prodejní úspěchy. Na záměrně rozmazaných...

Výběr článků

Načítám