Hlavní obsah

Maserati MC20 dorazí i se stahovací střechou, Italové ukázali první snímky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka zveřejnila několik snímků lehce maskovaného supersportu MC20 Cabrio. Jedná se o otevřenou verzi, která doplní nedávno uvedené kupé.

Foto: Maserati

Maserati MC20 Cabrio

Článek

Maserati popisuje tento MC20 jako „raný prototyp“ vozu se stahovací střechou. Nosí speciální maskovací fólii, která zobrazuje mraky, které si posádka má užívat nad hlavou.

Před A-sloupkem je tato verze prozatím zvaná jako MC20 Cabrio shodná s kupé. Rozdílná je samozřejmě linie střechy a zadní část. Maserati však zatím nenabízí dobrý boční nebo zadní úhel pro přímé srovnání. Zdá se však, že vršek má klenuté části a prosklený kryt motoru je pryč ve prospěch místa pro uložení střechy.

Supersport MC20 startuje novou éru Maserati. Má přes 600 koní a může být elektrický

AutoMoto

Otevřená verze zřejmě použije stejný 3litrový motor V6 Nettuno s dvojitým přeplňováním. Pohonná jednotka má výkon 463 kilowattů, 621 koní a 729 newtonmetrů maximálního točivého momentu. Výkon posílá na zadní kola osmistupňová dvouspojková převodovka.

Kupé se rozjede na 100 kilometrů za hodinu za 2,9 sekundy a maximální rychlost činí 323 km/h. Kvůli přidané hmotnosti střechy a potřebných výztuh v podlaze bude verze se stahovací střechou pravděpodobně o něco málo pomalejší.

Podle produktového plánu Maserati se otevřené MC20 začne prodávat v roce 2022. Přesné načasování uvedení zatím není k dispozici, ale automobilka tvrdí, že odhalení nemusí být příliš daleko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám