Hlavní obsah

Malý velký crossover od Mercedesu už je za dveřmi

Novinky, fra

Že jsou auta s každou novou generací větší a větší, jsme si tak nějak zvykli. Růst, který čeká novou generaci Mercedesu GLA, je přesto neobvyklý. Automobilka ho odhalí začátkem prosince.

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz GLA

Článek

Crossover GLA je v podstatě Mercedes třídy A na chůdách, protože z hatchbacku vychází. Ovšem nikoliv z toho současného - z minulé generace. A proto je čas na nástupce. Ten už ale nebude tak úplně „osobák na vyšším podvozku” - oproti dosavadní generaci povyroste na výšku o víc než deset centimetrů.

Přiblíží se tak klasickým SUV, nad hlavou nabídne pasažérům víc místa a pravděpodobně také sedadla budou ukotvena výše. Podle tiskové zprávy značky tak bude víc místa pro nohy na zadních sedadlech.

Foto: Mercedes-Benz

Značka Mercedes nás láká na nový vůz prostřednictvím fotek z polygonu.

Foto: Mercedes-Benz

Auto trochu povyroste do výšky a stane se víc SUV.

Samozřejmě se zlepší aktivní bezpečnost, neboť nové GLA dostane kompletní plejádu bezpečnostních systémů včetně výstrahy před opuštěním jízdního pruhu či sledování nepozorných chodců a cyklistů. Přinejmenším za příplatek se dá očekávat také adaptivní tempomat a aktivní vedení v jízdním pruhu.

Jaké budou motory, to se zatím musíme nechat překvapit. Víme, že půjde o samé čtyřválce, že nepřijdeme ani o nejvýkonnější verze AMG GLA 45, a dokonce ani AMG GLA 45 S. Výkon v těchto verzích bude 285 kW/388 koní, resp. 310 kW/422 koní. Na druhé straně spektra se objeví plug-in hybrid 250e, ovšem zda to bude hned při představení, zatím není jasné.

Foto: Ladislav Levín, Novinky

Současná verze Mercedesu GLA ve verzi 220d 4Matic

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám