Hlavní obsah

Land Rover dále elektrifikuje, do zásuvky je i Range Rover Velar

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dílek skládačky je na místě. Automobilka Jaguar Land Rover kompletně elektrifikovala svoji řadu luxusních SUV Range Rover. Nově si budou moci zákazníci objednat i model Velar s plug-in hybridním motorem.

Foto: Range Rover

Range Rover Velar Plug-in hybrid

Článek

Luxusní SUV Range Rover Velar stojí přesně mezi nejmenším modelem Evoque a větším Sport a je také stále nejnovějším přírůstkem do portfolia Range Roveru. Ke svému futuristickému vzhledu teď od výrobce dostal i moderní pohonnou jednotku.

Britové potvrzují elektrický Range Rover, přijde však se zpožděním

AutoMoto

Vůz bude mít nově pod kapotou zážehový čtyřválcový motor s objemem 2,0 litru a také elektromotor, díky čemuž má Velar s označením P400e výkon 297 kW a 640 Nm točivého momentu. Elektrický agregát přitom napájí lithium-iontové baterie s kapacitou 17,1 kWh, která se díky rychlonabíjení doplní na 80 procent za 30 minut. Na jejich energii auto ujede až 53 kilometrů.

Foto: Range Rover

Range Rover Velar Plug-in hybrid dostal v interiéru nový infotainment.

Další novinkou je v případě Velaru i nejmodernější systém infotainmentu s názvem Pivi s novou grafikou a rozlišením. V automobilce JLR si prý dali záležet, aby pro práci se systémem potřeboval řidič co nejméně času a mohl se plně soustředit na jízdu. Podle výrobce například trvá nastavení navigačního systému skutečně jen pár sekund.

Land Rover dále elektrifikuje, kompaktní modely dostaly mildhybridní dieselové motory

AutoMoto

Auto pak dostalo v interiéru i několik menších vylepšení, ale jinak se designově nezměnilo. Co se ceny týče, tu zatím v Range Roveru pro český trh neurčili. Dozvíme se ji na přelomu letošního a příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám