Hlavní obsah

Lamborghini ukázalo otevřené veneno, jede až 355 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Lamborghini letos slaví padesát let od svého vzniku. Kulatiny si řádně zpříjemnila, a to novým modelem Veneno. To se už na jaře ukázalo v klasické verzi, kupé nyní doplňuje otevřená verze. Kupodivu k ní ale odnímatelnou střechu ani cokoliv jiného nedostanete, s tímhle autem se zkrátka v dešti nebude jezdit úplně příjemně.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Veneno Roadster (2013)

Článek

Nové Veneno Roadster přišlo o střechu, technika je ale zcela identická s již dříve představenou verzí kupé. [celá zpráva]

Překvapivé je, že popisovaný roadster nedostal ani pevnou, ani látkovou střechu, kvůli tomu tak jde o hypersportovní auto výhradně do slunného počasí.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Veneno Roadster (2013)

Dvanáctiválec je prapůvodně převzat z aventadoru, v popisovaném modelu (stejně jako v základním venenu) ale výkon povyskočil o padesát koní na 750 k (552 kW).

V prodeji devět kusů

Motor je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou a výkon se přenáší na všechna čtyři kola. Hmotnost proti kupé narostla o 40 kilogramů na současných 1490 kg.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Veneno Roadster (2013)

Připomeňme, že zrychlení na stovku je v případě 1450 kg těžké uzavřené verze otázkou 2,8 sekundy, roadster je při sprintu na 100 km/h o 0,1 s pomalejší. Nejvyšší rychlost je ovšem stejná s uzavřenou verzí - jde o - nejenom pro otevřené auto - šílených 355 km/h.

Automobil, na jehož karoserii je ve značné míře použit karbon, přijde na 85 miliónů korun (bez daně). Lamborghini nabídne k prodeji celkem devět kusů, zákazníci si budou moci vybrat libovolnou barvu karoserie.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Veneno Roadster (2013)

Anketa

Ohodnoťte design modelu Lamborghini Veneno Roadster (známkování jako ve škole)
1
80,4 %
2
7,3 %
3
3,8 %
4
2 %
5
6,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7990 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám