Hlavní obsah

Lamborghini rekordně vydělává

ČTK, maž, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce sportovních vozů Lamborghini v loňském roce vydělal rekordních 10,1 miliónu eur (přes 250 miliónů Kč) díky redukci nákladů a rozšíření prodejní sítě. Počátkem dubna to oznámila italská automobilka, která je součástí skupiny Volkswagen.

Článek

Dodávky společnosti se loni zvýšily o 15 procent na 2406 vozů. Tržby vyskočily dokonce o 35 procent na 467 miliónů eur. Generální ředitel firmy Stephan Winkelmann potvrdil, že v letošním roce počítá s nárůstem objemu prodeje o pět procent.

Winkelmann zdůraznil, že řidiče, kteří si pořizují vozy Lamborghini, neodrazuje od nákupu zpomalení hospodářského růstu. Dodal, že automobilka těžila ze slabého dolaru, protože zhruba polovinu surovin nakupuje právě za tuto měnu.

Vozy značky Lamborghini si můžete pořídit i v České republice - už více než dva roky zde funguje oficiální zastoupení. Najdete jej v pražských Vysočanech nedaleko Sazka Areny.

Reklama

Související témata:

Související články

Lamborghini Embolado: klukovské sny

Italský design je pojmem po celém světě. Žáci designerských škol mají své zaměstnání téměř jisté. Třeba takový Luca Serafini z Parmské univerzity průmyslového...

Lamborghini s vidlicovým desetiválcem

Možná se to zdá jako hřích, ale Lamborghini prý do Ženevy přiveze model Murciélago, který bude mít před zadní nápravou vidlicový desetiválec.

Výběr článků

Načítám