Hlavní obsah

Lada obnovila produkci, auta vyrábí bez ABS a airbagů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský výrobce automobilů Lada ve středu po několikaměsíční pauze obnovil výrobu. Sortiment i pracovní doba budou kvůli západním sankcím omezené. Společnost AvtoVAZ to uvedla ve svém sdělení.

Foto: Profimedia.cz

Produkce Lady (ilustrační foto)

Článek

„Dne 8. června 2022 začal Avtovaz AG opět dodávat vozidla – z montážní linky sjela první Lada Granta Classic 2022,” uvedla největší ruská automobilka. Továrny budou zatím vyrábět jen čtyři dny v týdnu.

AvtoVAZ donedávna patřil do skupiny francouzského automobilového koncernu Renault, nyní ho však Rusko opět znárodnilo. Kvůli západním sankcím již není k dispozici mnoho dříve dovážených náhradních dílů.

Vozy se proto vyrábějí pouze s omezenou výbavou. Podle zpráv z médií bude firma automobily Lada dodávat bez ABS a airbagů a bez systému elektronického nouzového volání "Era Glonass", uvedla agentura DPA.

Rusové už vědí, čím nahradí renaulty. Obnoví značku Moskvič

AutoMoto

Sankce uvalené kvůli ruské válce na Ukrajině uzavřely prakticky všechny továrny na automobily působící v Rusku. Mnoho západních výrobců automobilů zvažuje úplné zastavení výroby v Rusku.

Prodeje nových aut v zemi od začátku války prudce klesly. V květnu se v Rusku prodalo meziročně o zhruba 80 procent méně nových aut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám