Hlavní obsah

Konstruktér Bugatti bude stavět malé volkswageny

Stefan Ellrott, který od roku 2017 zastává pozici šéfa technického vývoje značky Bugatti, přechází na opačný konec automobilového spektra. Bude technickým ředitelem Volkswagenu pro kompaktní vozy.

Foto: Bugatti

Bugatti Divo (na snímku) je jedním z aut, na nichž Ellrott pracoval.

Článek

Přestupy různých vrcholových manažerů v rámci firem či koncernů nejsou ničím neobvyklým, ovšem i tak se občas najde nějaký, který oko zaujme. Jedním z takových je nadcházející změna pracoviště Stefana Ellrotta, šéfa technického vývoje automobilky Bugatti.

Přechází totiž na úplně opačný konec spektra silničních automobilů – bude technickým ředitelem divize kompaktních aut značky Volkswagen, a to od února.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Polo (na snímku ve verzi R-Line) patří ke kompaktním autům značky.

U koncernu Volkswagen pracuje od roku 1996, u Bugatti od roku 2016 a od roku 2017 na pozici šéfa technického vývoje. Pracoval tedy na modelech Divo, Centodieci, Chiron Pur Sport a Chiron Super Sport 300+.

„Za poslední čtyři roky jsme s mým týmem posouvali hranice toho, co je technicky možné. Z pohledu vývojového inženýra skýtá každý hypersport Bugatti jiné výzvy,” komentoval svůj konec u jedné z nejslavnějších automobilek světa.

„Bugatti znamená technologické superlativy, takže je pro inženýra opravdu speciální značkou,” dodal s tím, že i když přechází k Volkswagenu, vždy zůstane fanouškem Bugatti.

Reklama

Výběr článků

Načítám