Hlavní obsah

Koenigsegg Regera d’Elegance: modrá, kam oko dohlédne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka Koenigsegg přivezla do Ženevy dvě regery, připravené pro zákazníky, a postavila je přímo naproti novému Bugatti Chiron Sport. Regera d’Elegance je nádherně modrá zvenčí i zevnitř.

BEZ KOMENTÁŘE: Koenigsegg Regera d EleganceVideo: Marek Bednář, Novinky

 
Článek

Spousta automobilek v Ženevě ukázala novinky ve svém portfoliu. Švédský Koenigsegg přivezl dvě z osmdesáti reger, které si brzy převezmou zákazníci. Jedna je bílá, s paketem Ghost, druhá modrá, nazvaná d’Elegance – a ta je zajímavější.

Je totiž modrá úplně všude, kde to je jen trochu možné. Karoserie je lakovaná v odstínech „švédská modrá” a „oceánová zelená”. A jen ta světlejší barva, jak vidíme na fotkách a videu, je skutečně celistvým lakem. V tmavší modré jsou vidět karbonová vlákna.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Koenigsegg Regera d'Elegance na Ženevském autosalonu 2018

Velmi podobné barevné schéma je vidět i v interiéru. Je čalouněný ve stejně pojmenovaných barvách, a to včetně palubní desky a volantu. Podle tiskové zprávy si v tomto případě zákazník přál vůz s důrazem na eleganci, nikoliv na sportovnost.

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Regera d'Elegance

Sportovnost je podtržena ve druhé předváděné regeře, v bílém vozu s černými a oranžovými detaily a s interiérem v kombinaci černého a oranžového čalounění. Zmíněný paket Ghost, kterým je toto auto vybaveno, obsahuje zejména účinnější křidélka kolem celého auta, která v kombinaci s aktivním zadním křídlem dokážou zvýšit přítlak vozu až o 20 %.

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Regera s paketem Ghost

Oba vozy jsou samozřejmě vybaveny stejným pohonným ústrojím. Jmenuje se Koenigsegg Direct Drive a skládá se z přeplňovaného benzínového osmiválce a elektropohonu. Kombinovaný výkon ústrojí je 1500 koní a 2000 Nm a pružné zrychlení ze 150 na 250 km/h s ním má trvat jen 3,2 vteřiny.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Koenigsegg Direct Drive

Starší model této značky, Agera RS, aktuálně drží titul nejrychlejšího auta světa s rychlostí 444,6 km/h. Stánek Koenigseggu je na výstavišti Palexpo umístěn hned naproti Bugatti, které zde představuje Chiron Sport. Člověka napadne, jestli to je jen náhoda, nebo cílené škádlení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám