Hlavní obsah

K mání je jaguar záporáka z bondovky Spectre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze čtyř kaskadérských vozů Jaguar C-X75, které byly použity při natáčení bondovky Spectre, se objevil v prodeji u britského dealera supersportů. Má v útrobách osmiválec a podvozek ze závodního porsche.

Foto: Kaaimans International 3x

Jaguar C-X75 z natáčení bondovky Spectre

Článek

Patříte k lidem, kteří chtějí, aby to v bondovkách konečně nevyšlo charizmatickému a leckdy až arogantnímu klaďasovi? Ve filmu Spectre to měl, jako ostatně obvykle, docela nahnuté, když v Astonu Martin DB10 ujížděl Římem padouchovi v Jaguaru C-X75.

Právě tenhle jaguar si nyní můžete koupit. Tedy přesněji, jeden ze čtyř kaskadérských kousků, které byly speciálně postaveny pro honičku italským hlavním městem.

Foto: Kaaimans International

Jaguar C-X75 z natáčení bondovky Spectre

Koncept C-X75 vznikl v roce 2010 jako oslava pětasedmdesátin značky Jaguar a měl být poháněn elektromotory, kterým by dodávaly elektřinu dvě plynové turbíny. Ty pak byly nahrazeny dvěma přeplňovanými čtyřválci, ale ani tak nedošlo na sériovou výrobu – připravit vůz pro ni by bylo příliš drahé.

Pro film Spectre byly kaskadérské C-X75 postaveny na základě trubkového šasi, které dostalo podvozek ze závodního Porsche 911 GT3. Nejsou v nich elektrická ani hybridní pohonná ústrojí, nýbrž staré dobré pětilitrové osmiválce.

Foto: Kaaimans International

Jaguar C-X75 z natáčení bondovky Spectre

Kousek, který si můžeme prohlédnout na fotkách, je nyní na prodej v Británii za 1 250 000 liber, tedy téměř 36 miliónů korun. Za tuhle cenu si ovšem nekupujete jen filmovou rekvizitu, ale také supersport, který se měl stát nástupcem Jaguaru XJ220.

Reklama

Výběr článků

Načítám