Hlavní obsah

Jedinečný Rolls-Royce Phantom je inspirován orchidejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolls-Royce je synonymem pro tvorbu vozů na míru. Nejnovější se jmenuje Phantom Orchid – jednorázové mistrovské dílo vyrobené na téma orchideje a Singapuru.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Orchid

Článek

Singapurskou národní květinou je orchidej, pro Rolls-Royce byla tato květina vybrána také jako „inspirativní téma pro odolnost, krásu a sílu”.

Rolls-Royce pro tento projekt zvolil phantom s prodlouženým rozvorem. Společnost uvedla, že tvůrcům ze speciálního oddělení Bespoke trvalo dva roky, než tohle auto dokončili.

„Náš koncept předpokládal vyvážený, ale progresivní design, který odráží hodnoty singapurského regionu. Orchidej je vidět v mnoha aspektech asijského života, je připomínkou toho, že odolné se přizpůsobují a prospívají bez ohledu na vyvíjející se prostředí,“ řekl Michael Bryden, vedoucí designér.

5 nejkrásnějších loňských automobilů od divize Rolls-Royce Bespoke

AutoMoto

Co odlišuje Phantom Orchid od ostatních, je jemný design aplikovaný v kabině rukama britské umělkyně a textilní návrhářky Helen Amy Murrayové. Přístrojová deska, takzvaná Galerie, rozehrává téma orchideje nejvíce.

Umělkyně vytvořila ručně vyřezávané hedvábné umělecké dílo za čistým sklem, které se bez přerušení táhne přes palubní desku. Interiér ve spojení s barvami jako je bílá Grace či šedá Smoke hraje dohromady s tmavě olivovým prošíváním, což má podle tvůrců vytvářet klid na palubě.

Test Rolls-Royce Phantom: Opravdový vrchol

Testy

Designér Yohan Benchetrit vytvořil pro zadní pasažéry piknikové stoly inspirované orchidejí, které dále doplňují celé téma.

Unikátní je v neposlední řadě i vnější bílý lak Arctic s fialovým odstínem. Je kombinován s jemnými skleněnými částicemi pro perleťový povrch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám