Hlavní obsah

Jak moc se liší studie od produkční verze? Porovnali jsme poslední škodovky

Novinky, Martin Žemlička

Dělají to tak všechny automobilky: rok před světovou premiérou ukážou koncepční vozidlo, které má obří kola, uzounká zrcátka, ale jinak je vnější design na 90 procent shodný s tím, co za rok dorazí v produkční verzi. Podívali jsme se na poslední dva koncepty škodovky s odstupem času.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Superb (dole) a nahoře koncept VisionC

Článek

Letos se na právě skončeném ženevském autosalonu ukázala studie VisionS, předobraz velkého SUV od Škody. Produkční verze dorazí už v září na pařížský autosalon. Měli jsme možnost vidět jak studii, tak dokonce už i produkční verzi. A platí to samé, co u studie VisionC (Superb III) nebo v roce 2011 v případě VisionD (Rapid Spaceback).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Studie Škoda VisionS na ženevském autosalonu, kde se ukázala ve světové premiéře.

Nové SUV má mohutné tvary a dostane maximálně 19palcová kola, zatímco studie VisionS měla jednadvacetipalcová. Přední maska je prakticky stejná, včetně dělených světlometů, zdroje světla jsou však o něco větší. Jiný je přední nárazník, stejně jako ten zadní, do boku zasahující světla ve stylu současného superbu ale najdete i na produkční verzi, která se začne vyrábět v nultých sériích již během letních prázdnin.

Rozhovor s šéfdesignérem Škody Jozefem KabaňemVideo: Novinky

Profil vozu je stejný jako u studie a sedí i vytažené blatníky. Vnitřek vozu jsme neměli možnost vidět, měl by ale být velmi podobný tomu, co nabízí třetí generace superbu. Ostatně nová Škoda Kodiaq je tak trochu superb s větší karoserií a světlou výškou.

Jak dopadly předchozí „vize” škodovky, se můžete podívat níže. Jak vidno, až na drobné změny se ze studie stala produkční verze. A jinak tomu nebude ani u prvního sedmimístného auta s logem Škoda.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb (2015)

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb (2015)

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback

Foto: Škoda Auto

Rapid Spaceback

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám