Hlavní obsah

Italský prezident jezdí v Maserati Quattroporte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Když český prezident Václav Klaus přebíral luxusní vůz Škoda Superb, nechyl se slyšet, že si nedokáže představit, že by například německý politik jezdil v jiném než německém autě. Stejný názor má patrně i prezident Itálie Carlo Azeglia Ciampi, který si do vozového parku svého úřadu pořídil nové Maserati Quattroporte.

Foto: Jindřich Kovář

Lukáš Chaloupka se zlatým pohárem pro vítěze

Článek

Minulý pátek mu ho předali šéf představenstva Ferari Maserati Group Luca Cordero di Montezemolo a Martin Leach z divize Maserati. Temně modrý vůz byl pro potřeby hlavy státu opancéřován a v interiéru byly provedeny změny a doplňky na základě osobních přání Ciampiho.

Italský prezident se na svůj nový vůz těšil již od své loňské návštěvy výrobního závodu Maserati v Modeně. Tehdy si byl prohlédnout novinku, která teprve čekala na svou premiéru na autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem.

.: ANKETA
Měli by politici v České republice jezdit pouze ve škodovkách?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Dalším italským politikem, který v quattroporte bude brázdit nejen ulice Říma, se stane premiér Silvio Berlusconi. Ten se svého opancéřovaného exkluzivního vozu dočká za několik dní, stejně jako další vládní představitelé.

Posledním italským prezidentem, který využíval vozy Maserati, byl Sandro Pertini v osmdesátých letech minulého století.

Anketa

Měli by politici v České republice jezdit pouze ve škodovkách?
Ano
82,2 %
Ne
17,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1571 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie Maserati Quattroporte

Automobilka Maserati v pátek v italské Modeně představila světu první fotografie chystaného vozu Quattroporte. První skicy zhlédli motorističtí nadšenci před...

Quattroporte v Česku na rok vyprodáno

Nepřekvapivou informaci poskytli v pátek novinářům zástupci Maserati při představení modelu Quattroporte v Praze. Na rok 2003 je v Česku vyprodáno. Osm kusů,...

Výběr článků

Načítám