Hlavní obsah

Quattroporte v Česku na rok vyprodáno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nepřekvapivou informaci poskytli v pátek novinářům zástupci Maserati při představení modelu Quattroporte v Praze. Na rok 2003 je v Česku vyprodáno. Osm kusů, které byly pro náš trh uvolněny, má již své majitele. Dva z nich navíc míří do Polska a na Slovensko.

Foto: Rostislav Lavička

Společné foto s dětmi z kroužků

Článek

Luxusní sportovní limuzína Quattroporte, kterou Maserati představil na loňskou autosalónu ve Frankfurtu, stojí 3,3 miliónu korun včetně daní. "Ceny jsou shodné pro všechny trhy, rozdíly tak tvoří pouze daně," sdělil manažer prodeje pro Evropu Gianluca Siciliano. "Předpokládáme, že v Česku se letos prodá asi 470 kusů vozů kategorie Saloon. Náš podíl v tomto segmentu by měl činit zhruba 2 procenta," doplnil Erik Ploss z německého zastoupení Maserati, které má distribuci vozů pro ČR na starosti. Samotný prodej je pak pod křídly společnosti HP Exclusive.

"Zájem o Quattroporte je obrovský. Osm vozů, které jsem dostali, je již prodáno a my máme další zájemce," sdělil šéf společnosti HP Exclusive Zdenek Holubovský. "Nyní již přijímáme objednávky na rok 2005," dodal. Praha byla jedním z prvních z celkově 50 míst v Evropě, kde se Quattroporte v následujících dnech představí. Automobilka dle vyjádření Siciliana hodlá letos vyrobit 2400 vozů. Více než 700 jich je přitom již zamluveno.

:. Maserati Quattroporte v salónu Ferrari a Maserati společnosti HP Exclusive v Praze.

Exkluzivní vůz, kterému nezaměnitelnou podobu vtiskli designéři Pininfariny, si vyžaduje i exkluzivní přístup prodejců. Zákazníci si tak v případě HP Exclusive s vozem kupují i tří letou záruku bez omezení kilometrů a tříletou asistenční službu. Novinkou jsou pak tříleté pravidelné kontroly a údržby zdarma. V tomto případě však s limitem 60 tisíc kilometrů.

Osmiválcový motor s obsahem 4244 ccm a výkonu 294 kW je podélně uložen za přední nápravou, což umožnilo rozložit váhu vozu 1860 kg v poměru 47 % na přední nápravu a 53 % na zadní. To dává vozu výborné jízdní vlastnosti. Široký rozvor 3064 mm sportovní charakteristiku jízdy jen umocňuje. Výkon motoru je na zadní nápravu přenášen šestistupňovou elektronicky řízenou převodovkou Maserati Duo Select.

:. Pod kapotou Quattroporte duní osmiválcový motor s obsahem 4244 ccm a výkonu 294 kW.

Maximální rychlost tohoto vozu, který o 5,2 cm přesahuje pětimetrovou hranici, je 275 km/hod a není elektronicky omezena. Z nuly na stovky pak Quattroporte vystřelí za 5,2 vteřiny. v případě brzdné dráhy ze 100 km/hod automobilka udává hodnotu 36,9 metru.

Vozy Maserati jsou vyráběny ručně a tomu odpovídá i řemeslné zpracování interiéru. Kožené potahy sedadel, dřevem obkládaný interiér či analogové hodiny jsou ve vozech i italské Modeny samozřejmostí.

Reklama

Související témata:

Související články

První fotografie Maserati Quattroporte

Automobilka Maserati v pátek v italské Modeně představila světu první fotografie chystaného vozu Quattroporte. První skicy zhlédli motorističtí nadšenci před...

Výběr článků

Načítám