Hlavní obsah

Ioniq je novou značkou Hyundaie, chystá tři novinky

Novinky, laz

Své budoucí elektrické modely Hyundai oddělí do podznačky Ioniq, podobně jako to u luxusních produktů korejská automobilka udělala s divizí Genesis.

Foto: Hyundai

Podznačka Ioniq poutá na první tři modely.

Článek

Ioniq je modelem, který v roce 2016 prorazil cestu automobilky Hyundai i elektrifikaci a elektromobilitě. Crossover s hybridním, plug-in hybridním a plně elektrickým ústrojím dá jméno kompletní divizi budoucích elektromobilů. V pondělí to oznámila značka v tiskovém prohlášení.

Podobně jako v případě divize ID u Volkswagenu budou i vozy Ioniq elektromobily s důrazem na online propojení, prvky asistence řízení a další moderní fenomény.

Test Hyundai i30 N Project C: To nejostřejší z Nošovic

Testy

Hyundai už naznačil i první modelovou ofenzivu značky Ioniq, pro názvy svých modelů použije čísla. Prvotinou bude středně velké SUV s číslovkou 5, které bude představeno na začátku roku 2021. Inspiruje se v konceptu „45“, jehož premiéra se uskutečnila na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2019.

Foto: Hyundai

Koncept Hyundai 45

V roce 2022 dorazí sedan s označením „6”, odvozený od konceptu Prophecy, prezentovaného v březnu. Na začátku roku 2024 bude následovat Ioniq 7, velké SUV. Všechny tyto novinky od Ioniqu využijí modulární platformu pro elektromobily E-GMP.

Foto: Hyundai

Koncept Hyundai Prophecy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám