Hlavní obsah

Ikona z plakátů je zpět. Lamborghini představilo nový Countach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární supersport vyráběný v letech 1974 až 1990 se dočkal nové generace. Lamborghini Countach však tentokrát příjíždí jako exkluzivní limitovaný model. Italové jich vyrobí jen 112 kusů. Každý za 2 miliony eur bez daně, tedy více než 50 milionů korun.

Lamborghini Countach se představuje v nové generaciVideo: Lamborghini

 
Článek

Na oslavu padesáti let od představení prvního prototypu Lamborghini Countach na ženevském autosalonu si italská automobilka přichystala moderní vůz inspirovaný legendou, která visela v nejednom dětském pokojíčku v osmdesátých letech.

V původním modelu, který navrhl slavný designér Marcello Gandini, se novinka inspiruje už základní siluetou. Ikonu připomíná i špičatý nos, hranaté světlomety, specificky tvarovaný boční nádech nebo useknutá záď.

Lamborghini Aventador se po deseti letech loučí edicí Ultimae

AutoMoto

Technicky stojí vůz na základech odcházejícího modelu Aventador. Uprostřed má atmosféricky plněný dvanáctiválec o zdvihovém objemu 6,5 litrů a výkonu 573 kilowattů, 769 koňských sil. Pomáhá mu mildhybridní ústrojí napojené na 48V soustavu, superkondenzátor tak při akceleraci přidá 25 kW, 34 k. Systémový výkon činí 599 kW, 803 k.

Kompletní označení Countach LPI 800-4 napovídá, že výkon přes sedmistupňovou robotizovanou převodovku putuje na všechna čtyři kola. Zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 2,8 sekund, maximální rychlost činí 355 km/h.

Uvnitř si novinka bere volant a sedadla ze zmíněného aventadoru, ovšem palubní deska je odlišná. Nastupuje se pochopitelně dveřmi s takzvaným nůžkovým otevíráním nahoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám