Hlavní obsah

Ikona se vrátí. Lamborghini chystá nový Countach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda z plakátů dětských pokojíčků, která se vyráběla v letech 1974 až 1990, se dočká nové generace. Datum premiéry zatím není jasné, očekává se ale už na výstavě v kalifornském Monterey, která se uskuteční 15. srpna.

Foto: Lamborghini

Zveřejněná silueta nového Lamborghini Countach

Článek

„Plníme si sny. Dokázali jsme to s klasickým countachem v 70. letech minulého století. A děláme to znovu,” zní z Lamborghini.

Zprávu o znovuzrození modelu Countach doprovází i video, které zdůrazňuje dědictví vozu a poskytuje několik zastřených pohledů na zcela nový model.

Zatímco Lamborghini drží detaily pod pokličkou, únik fotografie ze soukromé prezentace značky ukazuje název Countach LPI 800-4, z čehož dle tradic vyplývá, že model bude mít pohon všech kol a výkon 800 koňských sil.

Očekává se použití atmosférického dvanáctiválce, otázkou však zůstává, jestli půjde o agregát končícího modelu Aventador, nebo novou jednotku, která se chystá pro nástupce. Například s hybridním ústrojím.

Designové studio uctilo výročí Lamborghini Countach. Dalo mu moderní podobu

AutoMoto

Zatím také není jasné, jestli bude název použitý pro limitovaný model určený nejváženějším zákazníkům, nebo zda se dostane do „běžné” nabídky značky.

Původní hranatý supersport z pera designéra Marcella Gandiniho inspiruje svým tvarem moderní modely značky Lamborghini dodnes.

Foto: Profimedia.cz

Původní Lamborghini Countach

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám