Hlavní obsah

Honda Civic Mugen RR: rudá záře

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všem fanouškům značky Honda a jejích vysokootáčkových motorů musíme hned zkraje oznámit, že tento automobil, který představujeme není u nás na prodej. A nikdy nebude. Honda Civic Mugen RR je určený pouze pro japonský trh a to dokonce v limitované edici 300 kusů.

Článek

Mugen je v Japonsku dvorním úpravcem značky Honda. Připravuje pro ní i závodní vozy, okruhové speciály a podílí se i na formulových soutěžích. Nás dnes však bude zajímat ten tuning.

Honda Civic sedan v jeho podání jsme už jednou představovali. Jenže to byl jen "ubohý" karosářský a podvozkový kit. [celá zpráva] To verze Mugen RR je z jiného těsta.

Základem je model Honda Civic Type R sedan [představení vozu], které má už v této sérii opravdu co nabídnout. Tak třeba  výkon 165 kW při 8000 ot./min mluví za vše. Jenže Mugen si s agregátem pohrál a přidal mu dalších 12 kW. S přihlédnutím na točivý moment 217 N.m při 7000 ot./min musíme konstatovat, že tohle je prostě vysokootáčková fantazie. Výkon byl naladěn díky novým vačkám, výfukovému a sacímu potrubí a přeprogramováním centrálního počítače.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Jenže ani to nestačilo. Mugen pořádně zapracoval na aerodynamice a také váze. Některé panely karoserie jsou nahrazeny díly z uhlíkových vláken, jiné z hliníku. Díky tomu vůz zeštíhlel o dalších deset kilogramů proti Type-R.

RR pak navíc nabídne upravený podvozek, větší brzdy a samozřejmě sportovní pneumatiky. Uvnitř pak byla vyhozená "obyčejná" sedadla z Type R a nainstalována větší závodní. Vůz bude v Japonsku nabízen pouze v jediné barvě - Milan Red Fish.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Mugen znamená tvrdá Honda

Už jste dlouho neslyšeli o značce Mugen? Aby také ano - v Evropě se zrovna tohle jméno nevyskytuje. Ale každý fanoušek Hondy však o ní ví své. Tohle...

Honda Type R i jako sedan

Přátelé, fanoušci, příznivci značky Honda - plačte. Jen pro japonský trh je určena perlička, která by vám jistě udělala velkou radost. Honda Civic Type R sedan...

Výběr článků

Načítám